• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Medet Önlü cinayeti davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Peltek, Medet Önlü'nün eşi, çocukları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Önlü ailesinin avukatı Erdal Doğan, Peltek'in cinayetin asli faillerinden biri olduğunu, cinayetten sonra da daha önce karara bağlanan davanın sanıklarıyla ilişkisini sürdürdüğünü ifade etti.

Doğan, "Peltek olmasaydı bu cinayetin işlenmeyeceği çok açık. Asil fail olarak cezalandırılmasını ve tutukluluğunun devamını istiyoruz." dedi.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcısının da görüşü doğrultusunda, cinayetle ilgili daha önce başka sanıklar hakkında karara bağlanarak temyize gönderilen dosyanın akıbetinin sorulmasına ve sanık Ezbulatov hakkındaki yakalama kararının devamına karar verdi.

Peltek'in tutukluluğunun devamını da kararlaştıran heyet, davayı erteledi.

Duruşmayı, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur da izledi.

Davanın geçmişi

Kamuoyunda "Medet Ünlü" olarak tanınan Önlü, 22 Mayıs 2013'te Ankara'daki ofisinde vurularak öldürülmüş halde bulunmuş, cinayete ilişkin 9 kişi hakkında dava açılmıştı.

Mahkeme, yargılama sonunda sanık Murat Aluç'u, "tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçundan da bir yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklardan Mehmet Akif Cömert, "insan öldürmeye iştirak" suçundan 18 yıl, diğer sanıklardan İbrahim Şimşek "suçluyu kayırmak"tan 4 yıl hapis cezasına çarptırılırken, dört sanığa da aynı suçtan 6'şar ay hapis cezası verilmişti.

Aluç'u cinayete azmettirmek suçundan "ağırlaştırılmış müebbet" ile ruhsatsız tabanca bulundurmaktan 3 yıla kadar hapsi istenen Ezbulatov ile "cinayete yardım" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen Peltek hakkındaki dosya ise firari olmaları nedeniyle ayrılmıştı.

Sanık Aluç, ilk celseki savunmasında "Medet Önlü'yü ben öldürdüm." demiş, cinayeti Ezbulatov'un azmettirmesi ve verdiği tabancayla işlediğini söylemişti.

İddianamede Ezbulatov'un, cinayetten sonra havayoluyla İstanbul'dan Moskova'ya hareket ettiği belirtiliyordu.

Alanya'da Aralık 2017'de sahte kimlikle yakalanan Peltek ise önceki celse yaptığı savunmada suçlamaları reddetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir