• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
1 ay önce erken seçimi işaret etmişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Devlet Bahçeli`nin erken genel seçim açıklamasına çeşitli partilerden tepkiler gelmeye başladı. Erken seçim hakkında bir ay önce Tigris Gazetesine konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bugünleri öngörmüştü.

Mart ayının 17`sindeki röportajda Yapıcıoğlu 2019`da yapılması söylenen seçimin öne çekilmesi gibi güçlü bir ihtimalin olduğunu belirtmişti. İşte Yapıcıoğlu`nun bir ay önceki yorumu…

“2019 yerel seçimlere daha bir yıl var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine de 1,5 yıldan fazla bir süre var. Çok erken bir zamanda Türkiye seçim gündemine girdi. Aslında halkın gündeminin seçim olmadığını düşünüyorum. Ama siyasetin gündemi özellikle seçim. Bunu iki türlü okumak mümkün. Biz öyle okuyoruz. Ya seçim söylendiği gibi 2019`un Kasım ayında yapılmayacak erkene çekilecek baskın bir erken seçim gündeme gelebilir. O nedenle bu kadar yoğun bir şekilde hükümet ve onun müttefiki MHP tarafından bu kadar yoğun bir şekilde gündeme geliyor. İkinci ihtimal ise gerçek gündemin üstünü örtmek için yoğun bir şekilde seçimi gündem ediyorlar. Her ikisi ihtimal dâhilindedir, mümkündür. Ama bana sanki seçimin öne çekilmesi daha güçlü bir ihtimalmiş gibi görünüyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir