• DOLAR 32.537
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2436.59
  • ...

İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Turizm Haftası Açılış Programı"na İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı.

"15-22 Nisan Turizm Haftası" açılış programına Vali Şahin'in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, konsoloslar, turizm sektörü temsilcileri ve davetliler katıldı.

Turizm Haftası'nın hem ülke turizmi hem de İstanbul turizmi için hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Şahin, İstanbul ile ilgili düşüncelerini dile getirerek, "İstanbul, herkesin hakkını teslim ettiği gibi güzel bir şehir. İçinden deniz geçen, medeniyetlerin buluştuğu, her bir medeniyetin izlerinin burada sergilendiği ve yaşatıldığı, kültürlerin, tarihlerin açık hava müzesi şeklinde olduğu bir şehir." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un turizm faaliyetleri hakkında görüşlerini dile getiren Vali Şahin, şunları kaydetti:

"İstanbul, bugün itibari ile baktığımızda turizm altyapısının hazırlanması noktasında ciddi atılımlar yapan bir şehirdir. Birçok alanda olduğu gibi turizme hizmet edecek alanlarda da ciddi yatırımlar hem devletimiz ve kültür bakanlığımız hem yerel idarelerimiz ve belediyelerimiz tarafından hızla gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. İstanbul'un en önemli sorunlarından birisi İstanbul'a ulaşım ve İstanbul içinde ulaşımdır. Bu konuda 3. havalimanı ile birlikte altın adımlar başlamış olacak. İstanbul bugüne kadar en fazla 13 milyon turist kabul etti. Bu yeterli değil diyoruz ama İstanbul daha fazla turisti ve nüfusu bundan sonra kabul edebilecek kapasiteye erişiyor. Yaklaşık 200 milyon kapasiteli havaalanı, İstanbul'a erişimin en önemli avantajlarından ve araçlarından birisi olacak. Şehrimizin kalbine ve merkezine, özellikle tarihi yarımadaya, Beyoğlu Pera bölgesine ulaşım konusunda da metro ve toplu ulaşım gibi yeni yatırımlarımız hayata geçiyor. İstanbul kısa sürede 30-40 milyon rakamlarını görecektir." dedi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)