• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Gaziantep'te 4 mevsim kayak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birçok kayak pisti sadece kış aylarında misafirlerini ağırlarken, Gaziantep'teki Erikçe Kayak Merkezi 4 mevsim kayak yapabilme imkânı sunuyor.

Yaklaşık 4 yıl önce Erikçe Ormanı'nda 9 bin 600 metrekarelik alana kurulan merkeze gelenler, pistte saatte 60-70 kilometre hızla kayabiliyorlar. Yarış pistlerinin yanı sıra eğitim ve lastik üzerinde de karda kayma alanı bulunan tesiste, özellikle hafta sonunda aileleriyle birlikte merkeze gelen çocuklar vakit geçiriyorlar.

Snowboard, alp disiplini, biatlon ve benzeri sporların yapıldığı kayak pistleri, 1,5 kilometre uzunluğu ve manzarasıyla kentin vazgeçilmezi oldu. 214 hektarlık Erikçe Orman Alanı içerisindeki ağaçların olmadığı, daha çok taşlık ve eğimli bölgede kurulan kayak merkezi, sentetik pistten oluşuyor.

Bin 500 metre uzunluğu olan pistlerde 4 farklı pist çıkışı yer alırken, 400 metreyi bulan uzun pistte kayakçılar saatte 60 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bunun yanı sıra kalan 3 ayrı pist zorluk derecesine göre sınıflandırılmış ve her seviyede kayak ve snowbord yapılmasına imkân sağlıyor. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir