• DOLAR 32.542
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2427.288
  • ...

Şanlıurfa'nın Viranşehir Ziraat Oda Başkanı Bahri Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, 3 bin çiftçinin destekleme prim hesabına bloke koyduğu gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağım A.Ş'ye (DEDAŞ) tepki gösterdi.

DEDAŞ'ın, elektrik borcunu gerekçe göstererek çiftçilerin hesabına bloke koyduğunu anlatan Ekinci, borcunu ödeyen çiftçilerin de aynı mağduriyeti yaşadıklarını ileri sürdü.

Ekinci, "DEDAŞ'ın bu uygulaması nedeniyle 3 bin çiftçi mağdur edildi. Bölgemizde yetişen pamuk, buğday, mısır, arpa ve yem bitkisi dâhil, devletin destekleme primi verdiği bütün çiftçilerin hesabına bloke koydu. Bu uygulama, bölgedeki tarımı bitirme aşamasına getirmiştir." dedi.

Atılan bu adımı "haksızlık" olarak niteleyen Ekinci, Viranşehir çiftçilerinin çiftçiliği bırakma noktasına getirildiklerini kaydetti.

"DEDAŞ, çiftçileri hırsızlıkla itham ediyor"

Çiftçilere destek çıkılması gerektiğini vurgulayan Ekinci, şunları aktardı: "Çiftçiler, Viranşehir'deki işsizliğin önüne geçiyor. Devletin, çiftçileri ödüllendirmesi gerekiyor. Çünkü çiftçi üretkendir, devletin ekonomisine ve sanayisine can katıyor. Çiftçiler, ödüllendirilmesi yerine cezalandırılıyor. DEDAŞ, çiftçileri hırsızlıkla itham ediyor. Çiftçi hırsız değildir. Asıl hırsız olan DEDAŞ'ın ta kendisidir. Çiftçiler kendi imkânları ile 400 metre yer altından su çıkartarak, mahsulünü sulamaya çalışıyor. Viranşehir Ziraat Oda Başkanı olarak DEDAŞ'ın, çiftçilerin hesabına koyduğu blokeyi haksız buluyorum. Başta Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere tüm yetkilileri bu sorunu çözmeye davet ediyorum." (Sabri Acet - İLKHA)