• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Verileri saklamak ve yayınlamak : Hosting
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu çağın en önemli terimi hiç şüphesiz ki veri diğer adıyla data, büyük ölçekte değerlendirirsek big data, peki tüm bunlar nerede saklanıyor, nerede depolanıyor hiç düşündünüz mü?

Tam bu noktada hosting firmaları işin içine dahil oluyor ve size bu verileri, sitelerinizi, verilerinizi, uygulamalarınızı depolayacağınız, yayınlayacağınız alanlar sunuyor, böylelikle veriler hem saklanıyor, hem yenileri kaydediliyor hemde ziyaretçilere sunuluyor, burada kritik nokta vadeli mevduatınızı sadece en yüksek faizi veren bankada değil, güvenilir, köklü ve kaliteli bir bankada tuttuğunuz gibi, hosting servislerinde bu kriterleri mutlak suretle göz önüne almak lazım.

Kiralık sunucu servisinde de aynı bankalarda ki kiralık kasa gibi düşünmek lazım, o kadar mevduatınızı alel ade ne olduğu pek bilinmeyen bankaya teslim etmeyeceğini gibi bu çağda da verilerinizi daima köklü, sağlam hosting firmalarında saklamanız gerekmektedir.

Verinin para olduğu, değer kazandığı, verinin adeta bir takas birimi haline geldiği günümüzde tüketiciler verdikleri kararlar ile çok sık hataya düşmektedir.

Örneğin bulut sunucu kiralayıp verilerini saklamak veya web sitelerini yayınlamak isteyen biri, en ucuzunu arayıp buluyor ve karlı bir karar verdiğini düşünüyor fakat kısa süre sonra bu verilerinin üzerine bir bardak soğuk su içebiliyor.

Kesinlikle internet ortamında saklanacak veriler, uygulamalar, web siteleri, mailler ve diğer tüm datalarınız için ISO kalite ve güvenlik belgeleri olan, en az 8-10 yıldır faaliyette olan, şirket merkezi ve telefonu ulaşılabilir olan, destek taleplerine hızlı yanıt veren firmaları tercih etmelisiniz.

Tüm bu servislerle birlikte eğer sunucu yönetim ve güvenlik tedbirlerini alacak kadar bilginiz yoksa, bu servisi de hosting firmanızdan almanız çok faydalı olacak, sizi veri, zaman ve para kaybından koruyacak ve kesintisizlik sağlayacaktır.

Platform tercihi ise size kalmış, asp, asp.net, php, mysql, mssql, Linux veya Windows tamamen sitenize, uygulamanıza göre hosting firmasıyla konuşarak en doğru platformu ve bileşenleri seçebilirsiniz. Üzerine bir de yedekleme servisi eklendiğinde arkanıza yaslanıp rahat edebilirsiniz, böylelikle hata, problem olsa bile kısa sürede tüm sistem eski haline dönebilecektir.

İLANDIR

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir