• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
İngiltere Başbakanı: Suriye`ye saldırmak ulusal çıkarımızaydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili İngiliz milletvekillerini bilgilendirdi.

May, ülkesinin ABD ve Fransa ile birlikte gerçekleştirdikleri saldırı için "Harekete geçtik çünkü bunu yapmak ulusal çıkarımızaydı. Bunu Başkan Trump istedi diye yapmadık. Bunu yaptık çünkü yapılması gereken doğru şey olduğuna inandık. Ve yalnız da değiliz. Aldığımız karara geniş tabanlı uluslararası destek verildi." dedi.

Almanya, İtalya, Kanada, Avustralya ve diğer birçok dünya lideriyle telefonda görüştüğünü belirten May "Hepsi İngiltere, Fransa ve Amerika'nın aldığı eylem kararına ilişkin desteklerini dile getirdi." şeklinde konuştu.

May, ulusal çıkarlarla uyuşması halinde hükümetinin hızlı kararlar alabileceğini de söyledi. İngiltere'de hükümetlerin askeri müdahale kararı almak için parlamentodan onay alması zorunluluğu bulunmuyor.

İngiltere, Suriye rejimine yönelik gerçekleştirilen saldırıya Kıbrıs Rum kesimindeki Akrotiri Hava Üssü'nden kalkan 4 uçakla katılmıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir