• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
"Batı İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini tahkim etmek istiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli ülkelerden çok sayıda katılımcının iştirak ettiği zirvede bir konuşma gerçekleştirdi.

11 Eylül 2001'de ABD'deki ikiz kulelere düzenlenen saldırılardan bu yana Müslümanların çok taraflı, çok katmanlı bir saldırı dalgasıyla yüzleştiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eli kanlı çeteler üzerinden istikbalimizin karartılmaya çalışıldığını, hak ve hürriyetlerimizin gasp edilmek istendiğini görüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı dünyası, İslam karşıtlığı üzerinden kendi ideolojisini, kendi hayat biçimini tahkim etmek istiyor. Modern insanın buhranlarına cevap verebilecek yegâne din olan İslam, proje mahsulü teröristler üzerinden yaftalanmaya, lekelenmeye çalışılıyor." diye konuştu.

Müslümanların saldırılar karşısında asla sinip, kabuğuna çekilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanların başka din mensuplarıyla bir arada barış içinde yaşama problemi yoktur, tarih boyunca da hiçbir zaman olmamıştır." dedi.

Müslümanların, ümmetin bir ferdi olarak şahısları ile birlikte aileleri, komşuları ve milyarlarca kardeşinin sorumluluğunu da taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler Suriyeli mazlumların, açlıktan kırılan Yemenli çocukların, Filistinli yetimlerin hukukunu da korumakla mükellefiz. Bizler; İslam ümmetinin harim-i ismeti, namusu, gözbebeği olan Kudüs'ün hakkını, canımız pahasına savunmak zorundayız. Kendi sorunlarımızla ilgilenirken kardeşlerimizin sıkıntılarına bigane kalamayız. Müslümanların kanı, canı ve hayatı söz konusu olduğunda sergilenen çifte standart karşısında bizim sahada olmamız gerekiyor. Batılı güçlerin işin ucu çıkarlarına dokununca neler yaptıklarını, ortalığı nasıl ayağa kaldırdıklarını hepimiz görüyoruz. Mesele petrol, altın, elmas, pazar payı olunca kan kokusu almış köpek balığı gibi binlerce kilometre öteden koşup geldiklerini de biz çok iyi biliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir