• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
"Mewlid etkinlikleri vahdet anlamında büyük bir önem taşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından dün on binlerin katılımıyla büyük bir aşk ve heyecan ile düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı etkinliğe katılan Gaziantepliler, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Bu tür etkinliklerin vahdete zemin hazırladığını, vahdetin ancak Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselam)  aşkının ve sevdasının etrafında toplanmakla olacağını vurgulayan vatandaşlar, Müslümanların ortak paydasının Peygamber sevgisi olduğunu söylediler.

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği bu tür etkinliklerinden oldukça memnun olduklarını belirten Nihat Güzel, "Peygamber Efendimizin (Aleyisselam) mewlid etkinliği olduğundan dolayı biz bu programa iştirak etmek ve Peygamberimizi anmak istedik. O'nu salavatlarla anmak için buraya geldik. Bugün bizler Peygamber Efendimizin (Aleyisselam) yaşantımızla, giyinmemizle, kuşanmamızla ve her türlü olarak O'nun ahlakıyla ahlaklanmamız gerekiyor ve Peygamber Efendimiz de (Aleyisselam) hangi ahlaka sahipse bizim de o ahlaklara sahip olmamız gerekiyor. Eğer Müslümanlar olarak biz Peygamber Efendimizi (Aleyisselam) örnek almazsak kendi hayatımızda bir yaşantı hissedemeyiz." dedi.

"Canımız, evladımız ve her şeyimiz O'nun yoluna feda olsun"

Mewlid etkinliğine her sene katıldığını ifade eden Fevziye Melek, "Peygamber Efendimizin (Aleyisselam) mewlid etkinliğine geldik. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. O'nun ahlakı, her şeyi güzeldir. Bunlar O'nun sünnetidir. Canımız, evladımız ve her şeyimiz O'nun yoluna feda olsun." ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin vahdete zemin hazırladığını belirten Fatma Betül Kaya da "Bu tür etkinlikleri çok güzel buluyoruz, her sene geliyoruz. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz. Herkese bu tür programlara katılmalarını tavsiye ediyoruz. Evet, günümüzde Gazze'de, Filistin'de ve diğer İslam coğrafyalarında Müslümanlar çok zor durumdalar. Bu tür etkinlikler vahdet için önemlidir." şeklinde konuştu.

Bu tür etkinlikleri çok önemli bulduğunu belirten Aysel Barlak, "Bu etkinliğe her sene geliyoruz. Çünkü çok memnun oluyoruz. Bu programı yapanlardan Allah (Celle Celalühu) razı olsun. Kendimizle birlikte bu etkinliğe komşularımızı da getiriyoruz. Biz bu programa Peygamber Efendimizin (Aleyisselam) aşkı ve içimizdeki olan sevdası, Allah (Celle Celalühu) rızası için geliyoruz. Emeği geçen herkesten Allah (Celle celalühu) razı olsun. Bu programın hazırlanması için çok emekler veriliyor. Elimizden geldiği kadar Peygamber Efendimizin (Aleyiselam) yolundan gitmeye çalışıyoruz. Bu programların da tabi ki herkes çok etkisi oluyor. İnsanlar içinde olan Peygamber Efendimizin (Aleyisselam) aşkını haykırıyorlar." diye konuştu.

"O'nu her yönüyle örnek alırlarsak inşallah ümmet arasında vahdet oluşur"

Funda Büşra Korkmaz da "Her sene inşallah elimizden geldiği kadar buraya, Diyarbakır ve Batman'da da düzenlenen etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Gerçekten bu tür etkinliklerin olması lazım. Çünkü insanlar bu programlar vesilesiyle Peygamber Efendimizi (Aleyisselam) tanıyorlar. Bu tür etkinliklerin sayısının artmasıyla halkın bilgilendirilmesi çok güzel oluyor. Peygamber Efendimizi (Aleyisselam) aynı zamanda hem en büyük bir önder, komutan, hoca ve hem de bir alimdir. İnsanlara her türlü yönüyle en iyi örnek olmuştur. Ümmetini her konuda bilgilendirmiştir. Eğer gerçekten Ümmet-i Muhammed (Aleyisselam) O'nu her yönüyle örnek alırlarsa bu şekilde inşallah ümmet arasında vahdet olacağını düşünüyorum." diye belirtti.

Müslümanların ortak paydasının Peygamber sevgisi olduğunu söyleyen Ramazan Yakıt da şunları dile getirdi:

"Her sene ben bu etkinliğe katılıyorum. Gerçekten çok güzel etkinlik. Peygamber Sevdalıları Platformu bu etkinliği çok güzel düzenliyor. Biz onlardan çok razıyız. İnşallah Allah (Celle Celalühu) onlardan razı olur. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı ve tüm insanları da birleştiren Peygamber Efendimiz (Aleyisselam)'dır. Çünkü O, Allah'ın (cc) dini ve Kur'an-ı Kerim'in etrafında insanları birleştirmeye vesile olandır. O yüzden bu etkinlikleri çok güzel buluyoruz."

"Bu tür programlar İslam kardeşliğini sağlıyor"

Sadin Arslan da bu tür etkinlikler düzenlendiğinden beri her sene geldiğini ve çok memnun olduğunu belirterek, "Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Hazreti Muhammed'i (Aleyisselam) anma ve sünnetini yaşamak bu ahir zamanda, insanların bu şekilde Resulullah'ı (Aleyisselam) unutmuşken bu program çok mükemmeldir. En azından insanlar Rabbini ve Resulullah'ı unutmuşken yılda bir defa da olsa bu programlar güzel oluyor. Emeği geçenlerden de Allah (Celle Celalühu) razı olsun. Bu programlar tabi bize kardeşliğimizi hatırlatıyor. Bütün Müslümanlar kardeştir. Böyle programlarda olmasa zaten kardeşlik unutulmuştur. Bu tür programlar İslam kardeşliğini sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğin çok güzel geçtiğini ve yaşadıkları manevi atmosferin duygularla anlatılamayacağını belirten Hayri Fıstık ise, "Her sene aksatmadan bu programa geliyorum. Burada Müslümanlarla kaynaşmakta çok iyi oluyor. Onun için her sene ailece geliyoruz. Bu etkinlikleri çok güzel buluyoruz. Devlette bu tür programlara destek verse ve otobüsleri ücretsiz yapsa daha da çok kişi katılır ve çokta güzel olur. Bu etkinlikler bir bayram havasında geçiyor. Bize sanki bir Ramazan bayramı gibi geliyor. Torunlarım gece uyumadı. Dört gözle sabahı beklediler." dedi.

Her yıl dört gözle bugünü beklediklerini belirten Yasin Çevik de duygularını şu ifadelerle dile getirdi:

"Bu etkinliğe herkesin katılmasını istiyorum. Çünkü Peygamberimize, dinimize diyanetimize tanımak için bu Müslümanlar sayesinde bir araya geliyoruz. Biz bu programlara Allah (Celle Celalühu) için katılıyoruz. Bu etkinliklerden çok güzel şeyler elde ediyoruz, feyiz alıyoruz. Çünkü kadın, erkek genç yaşlı ve çocuk herkes bu etkinliğe katılıyor. Çünkü bu sevda Türkiye'nin her yerinde yaşanıyor."

Gaziantep'teki etkinliklerin yanı sıra Diyarbakır'da düzenlenen etkinlikleri de kaçırmadığını ifade eden Ömer Çelik ise, "Bu etkinliğe ben her sene geliyorum. Diyarbakır'a da gidiyorum ve elimizden geldiği kadar bu programları kaçırmamaya çalışıyoruz. Bu etkinlikleri gerçekten birleştirici oluyor. Ben bu tür etkinlikleri Müslümanları bir araya getiren etkinlikler olarak görüyorum. Bu etkinliklerin Türkiye'nin bütün illerine düzenlenmesini istiyorum." önerisinde bulundu.

Mewlid etkinliğine katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Ali Kiriş de etkinliği düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Böyle programların yapılmasını gerçekten de takdirle karşılıyorum. Allah (Celle Celalühu) emeği geçen herkesten razı olsun. Peygamber Efendimizi anlamak, yaşamak ve O'nun hayatını idrak etmek biz müminler için gerçekten çok değerlidir. Müslümanları böyle bir programda bir arada toplamak ve özellikle de bu son günlerde bizim çok muhtaç olduğumuz ve hasret kaldığımız bir durumdur. İnşallah bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz. Peygamber sevdalıları Platformu'na da teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Fatma Arslan da "Ben her sene geliyorum, sıkıntı ve çile de olsa her sene geleceğim. Peygamber Efendimizin (Aleyisselam) izinden gideceğiz. Allah (Celle Celalühu) bizleri O'nun şefaatinden mahrum etmesin ve şefaatini üzerimizde daim eylesin. Zaferi müminlere ve Müslümanlara nasip eylesin. Allah (Celle Celalühu) Müslümanların sayısını çoğaltsın. Bu programı çok beğeniyorum. Bu programı düzenleyenlerden Allah (Celle Celalühu) razı olsun." temennisinde bulundu.

 "O'nun sünnetini yaşamamız gerekiyor"

Erva Kanık, "Bu etkinliklere her sene hiç kaçırmadan geliyoruz. Bu tür etkinlikler çok güzel etkinlikler oluyor. Allah (Celle Celalühu) inşallah herkesin bu hayrını kabul eder. Peygamber Efendimizi (Aleyisselam) anma programları bizim için çok faydalı oluyor. O'nu çokça anmamız gerekiyor. Her sene de siyer sınavları yapılıyor, katılmamız gerekiyor. O'nun sünnetini yaşamamız gerekiyor." ifadelerinde bulundu.

"Biz bugünü dört gözle bekliyorduk" diyen Ülker Binnaz ve Delal Binnaz ise, "Her sene biz bu etkinliğe geliyoruz. Biz buraya Peygamber Efendimizi (Aleyisselam) anma ve O'nu örnek almak için geliyoruz. Bu programa geldiğimiz zaman biz çok mutlu oluyoruz. Çünkü bu programlar bizim için çok güzel oluyor. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Buraya gelmekle biz gurur duyuyoruz." şeklinde konuştular.

Bahattin Keskin ile Ali Yüzgeç de bu tür mewlid etkinliklerin önemine değinerek, bu etkinliklerin İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilediler.

Etkinliğe katılan çocuklar ve gençler ise mewlid etkinliğinin çok güzel olduğunu ve bu vesileyle Hazreti Muhammed'i (Aleyisselam) tanıdıklarını ve bu tür etkinlikleri hiç kaçırmamaya çalıştıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini ilettiler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 




















































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir