• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...

Genç MÜSİAD Batman Şubesi ve Batman Üniversitesi Inovasyon ve Girişim Topluluğu iş birliğinde; girişimcilik, liderlik, Inovasyon ve iş adamı yetiştirme programı Young Business Academy (YBA) Batman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda başladı. 2 hafta sürecek olan eğitim programına 300'e yakın öğrenci katılıyor.

Genç MÜSİAD, 25 yaş altı lisans veya ön lisans programında okuyan, özgüveni yüksek, hedefleri olan, kararlı, girişimci, yeniliklere açık ahlaki disipline önem veren bireylerin iş hayatına atılmadan önce kendilerinde bulunması gereken donanımları sağlamayı hedeflediği YBA projesi başladı. "Young Business Academy Batman" projesi ile iş dünyasına kaliteli lider ve iş adamlarının kazandırılması hedefleniyor. İki hafta sürecek "Young Business Academy Batman" projesi ile üniversitede okuyan vizyon sahibi gençler, Türkiye genelinde tanınmış, alanında uzman akademisyen, CEO, girişimci ve yöneticiler eğitmen olarak yer alacak.

Programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Batman Şube Başkanı Kadir Şeker, "MÜSİAD, 12 genç iş adamı tarafından 1990 yılında kurulmuş bir dernek olup bugün 11 bin MÜSİAD 3 bin de Genç MÜSİAD üyesiyle her geçen gün büyüyen bir aile haline gelmiştir. Genç MÜSİAD ise 18-30 yaş arası genç girişimcilerden oluşan, geleceğin iş adamlarını yetiştiren bir akademi konumundadır. Genç MÜSİAD'ın Batman Şubesi; ilimizdeki gençlerin daha verimli ve daha profesyonel iş adamları olabilmeleri için uğraş vermektedir. İşte bu amaçla düzenlemiş olduğumuz Young Business Academy Batman eğitim programıyla konuklarımızın engin tecrübelerinden istifade edeceğiz. Eğitim programlarımızda yeni düşünceler üretecek, değişimin yeni paradigmalarını inşa edeceğiz. Her geçen gün daha fazla dijitalleşen dünyada teknolojiyi tasarlayacak olan, ülkemizin sanayisini ileri teknoloji ve yapay zekâya entegre edecek gençler yetiştirme gayretini göstereceğiz. İş dünyasına kaliteli lider ve iş adamlarının kazandırılmasının hedeflendiği Young Business Academy eğitim programlarında edineceğiniz bilgiler; her birinizin özgüveni yüksek, kararlı, girişimci, yeniliklere açık, ahlâkî disipline önem veren ve hedefleri olan bireyler olarak iş hayatına atılmanız konusunda sizlere önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Şeker'in ardından "Inovasyon ve ARGE" konusunda Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Selçuk Erginöz, "Inovasyon ve Girişimcilik" konusunda Mir Solar Enerji AŞ CEO'su Dr. Cihat Terzioğlu, "Tornayla Şekillenen Hayatlar" konusunda ise Tezmaksan Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı eğitim verdi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)