• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Sorunlar O`nunla (SAV) çözülür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından, Otogar Mevlid Alanında "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Fethullah Seyhan, "Peygamber Efendimizin hatırı için bu etkinliğe gelmiş bulunuyorum. Bu ay onun doğumunun kutlandığı nisan ayıdır. Bu tür etkinlikler Müslümanlar için büyük bir kazanımdır. Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın." dedi.

Kalp ameliyatı olduğu halde Hazreti Muhammed'e olan aşkımdan dolayı mewlid etkinliğine katıldığını söyleyen 85 yaşındaki Hacıbaşe Doğru, yolunun uzak olmasına rağmen etkinliğe katıldığını Hz Peygambere olan sevgisinin kendisini buraya getirdiğini belirtti.  

"Allah çocuklarınızı bağışlasın sizden razı olsun gönlümüzü hoş ettiniz" diyen Türkü Durmaz da ayağının kırık olduğunu çocukların yardımıyla mewlid etkinliğine katıldığını ve bu tür etkinliklerin çok güzel olduğunu söyledi.

Her yıl mewlid etkinliğinin düzenlememesinin kendilerini çok sevindirdiğini söyleyen 12 yaşındaki Aliye Sevim ise etkinliklerle Hz Muhammed'i daha iyi tanıdıklarını söyledi.

Hazreti Muhammed'in yolundan gidilmesi durumunda yaşanan tüm sıkıntıların çözüleceğini söyleyen Halit Çetiz, "Peygamber efendimizin sevgisi bizleri bu etkinliğe getirdi. Bu etkinliği düzenleyenlerden Allah razı olsun, her sene bu etkinliğin düzenlenmesi çok güzel bir şey Peygamberimizi anlamak ve anlatmak hakikaten çok önemli, en azında Müslümanlar burada Peygamberlerini tanımış oluyor ve Peygamberimize uyulduğunda birçok sıkıntını çözüleceği ve her şeyin rayını gireceğine ve iyi şeylerin olacağına inanıyoruz." dedi

Mewlid etkinliğine katılan 85 yaşındaki Mehmet Şirin Aslan da bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyleyerek, Müslümanlara hayır duasında bulundu.

Mewlid etkinliğine katılmak için ailesi ile beraber Siirt'ten geldiğini söyleyen Mehmet Ali Esmeray, "Mewlid etkinliğini idrak etmek için Siirt'te buraya kadar geldik. Allah bütün İslam âleminin kurtuluşuna vesile kılsın ve bizi şefaatinden mahrum etmesin. Bu tür etkinlikler insanların hidayetine vesile oluyor, bu tür etkinliklerde toplanan kalabalıklar Allah ve Resulünü hatırlatıyor. Bu tür etkinlikleri çok olumlu buluyor ve bölgemiz ve dünyada, cehalet, zulüm, vahşet istemiyoruz. Kardeşlik ve huzur, Müslümanca yaşamak istiyoruz ve bu söylediklerim ancak Peygamberin sünnetini yaşamakla olur." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir