• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversiteler ve kalkınma ajanslarının güçlerini birleştirmek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP) Kuruluş Protokolü imza törenine katıldı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine; Adıyaman, Batman, Dicle, Gaziantep, Harran, Kilis, SANKO, Siirt, Şırnak Üniversitesi Rektörleri, Rektör Yardımcıları, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile misafirler katıldı.

İlk dönem başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün yapacağı Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP), GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Bölge Üniversiteleri ve kalkınma ajanslarının beşeri, bilimsel, ekonomik kaynaklarının birleştirilmesi ve ortaklaşa kullanılması sonucu oluşan gücün bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümüne odaklanmasını amaçlandığı bildirildi.

Birliğin ayrıca Birlik Üyesi Üniversitelerde bölgeye yönelik yapılan tüm akademik çalışmaları da desteklemeyi hedeflediği belirtildi.

Burada düzenlenen programda bir konuşma yapan Rektör Aydın Durmuş, ÜNİGAP'ın GAP Bölge Kalkınma İdaresi, bölge üniversiteleri ve kalkınma ajanslarının beşeri, bilimsel, ekonomik kaynaklarının birleştirilmesi ve ortaklaşa kullanılması sonucu oluşan gücün bölgenin kalkınması ve sorunlarının çözümüne odaklandığını belirterek, protokolün bölgeye, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından ÜNİGAP Kuruluş Protokolü imzalanarak aile fotoğrafı çektirildi. İmza töreninin ardından Birlik üyeleri Dönem Başkanı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü başkanlığında sonraki çalışmalar için hazırlık toplantısı yapıldı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)