• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
 "Bu etkinlikler ümmeti yeniden uyandıracak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından, Kale Miting Alanı'nda düzenlenen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı mewlid etkinliğine katılanlar, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Çevre il, ilçe ve köylerden gelerek etkinliğe katılanlar vatandaşlar, bu tür etkinliklerin ümmetin yeniden uyanmasına vesile olacağını umduklarını söylediler.

Bu tür etkinliklerin her yıl artırarak devam etmesi temennisinde bulunan Başkale Eşmepınar köyü sakinlerinden Aslan Şahin, düzenlenen bu etkinliğin ümmetin birliği ve beraberliğine vesile olmasını temenni etti.

Bitlis'ten gelerek mewlid etkinliğine katılan Cevat Dayan ise ümmetin yeniden bu etkinlikler uyanacağını vurgulayarak, "Etkinliğe Bitlis'ten geliyorum. Çok coşkulu bir etkinlik oldu. Etkinliği düzenleyen ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Halkın, bu tür etkinliklere olan rağbeti gün geçtikçe artıyor. Halk, yeniden İslam'a yöneliyor. Gün geçtikçe Peygamber sevgisi halkın içinde aşılanıyor. Daha da güzel olacak. Ümmet yeniden uyanacak." dedi.

Maşallah adlı vatandaş ise barış ve huzurun hâkim olması temennisinde bulunarak, etkinlik hakkında şunları söyledi:

"Allah, bizi Peygamberin şefaatinden mahrum etmesin. Huzurun dünyada hâkim olmasını istiyoruz. Müslümanlar uyansın, hak yoldan ayrılmasın. Allah, sonumuzu hayır etsin, bu davaya yardım etsin. Bu etkinliğin her yıl yapılmasını istiyoruz. Ailece geldik, çok mutluyuz."

Faysal Ceylan ve Halit Karaca da mewlid etkinliğine katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, etkinliği düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ettiler.

Mewlid etkinliği için Irak Kürdistanı Başkenti Erbil'den (Hewler) gelen Ali Enwer ise etkinliğe geldiği için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, bu etkinliğin her yerde yapılması gerektiğini söyledi.

Ali Enwer, "Mevlid etkinliğine katılmak için geldim. Çok mutluyum. Tüm dünya Müslümanlarının mevlidini tebrik ediyorum. Özellikle Vanlı Müslümanları fazlasıyla seviyorum. Ümit ediyorum ki bu etkinlikler her yıl düzenlenir ve Müslümanlar arasında devamlı olur. Bu çok güzel bir etkinliktir. Özellikle bütün dünya Müslümanları Peygamberin sünnetine sarılmalı." diye konuştu. (Şükrü Tonatş/Yunus Tuğrul/Ömer Adıgüzel-İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir