• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
"Peygamber Sevdası" engel tanımadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü tarafından "Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine 7'den 70'e onbinlerce kişi katılırken, bedensel engelli vatandaşların da etkinliğe katılmaları dikkatlerden kaçmadı.

Etkinliğin en ön saflarında yer alan bedensel engelli vatandaşların sergilediği görüntü, "Peygamber aşı engel tanımaz" dedirtti.

"Rabbim, Peygamberimizin sünnetini anlamayı ve yaşamayı nasip etsin"

Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliği hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan engellilerden Heybetullah Yarba, "Peygamber Efendimizi anlamayı ve yaşamayı Allah herkese nasip eylesin. Duygularımı anlatmakta zorlanıyorum. Bu duygular anlatmakla değil ancak yaşamakla anlaşılabilecek duygular. Bu büyük kalabalıklar, peygamberin sevgisi ile tutuşarak meydanları doldurmuş bulunuyor. Rabbim bu sevgiyi, aşkı herkese yaşamayı nasip eylesin ve bizleri birbirimize karşı utandırmasın. Bizlere birlik beraberlik içerisinde olmayı ve peygamberimizin sünnetini anlamayı ve yaşamayı müyesser eylesin," ifadelerini kullandı.

Peygamber efendimizi çok sevdiğini söyleyen engelli vatandaşlardan Hayrettin Kaya da yapılan etkinliğin çok güzel olduğunu, gerekirse Peygamber Efendimiz için akşama kadar bekleyebileceğini ve bu etkinliklerin, Peygamber Efendimizin hayatını ve sünnetini anlatmak için çok faydalı bir etkinlik olduğunu söyledi.

"Cennete talip isek Peygamberimize tabi olmak zorundayız"

Batman'da Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliğini yapılacağını duyduğunda Diyarbakır'dan ailesini alarak etkinliğe katıldığını söyleyen Cuma Korkmaz ise şöyle konuştu:

"Ben, bu etkinliğe sadece Allah için, ümmetin bütünlüğü için, Hazreti Peygamberin sünnetini ihya etmek ve Peygamberimizi tanımak için katıldım. Allah, Kur'an'da şöyle buyuruyor: 'Deki; eğer Allah'ı seviyorsanız bana (Hazreti Peygambere) tabi olun ki Allah'da (cc) sizi sevsin.' Eğer günahlarınızın bağışlanmasını istiyorsanız, cennete talip iseniz ve cehennemden azat olmak istiyorsanız Peygamberimize tabi olmak zorundayız. Hazreti Peygambere tabi olmalı, hayatını okumalı, onu daha iyi tanımalıyız ki sünnetini daha iyi yaşayalım. Allah, bizleri Peygamberinin yolundan ayırmasın."

"Okumak anlamayı anlamak yaşamayı beraberinde getirir"

"Batman'da düzenlenen bu etkinliğe, Peygamber efendimize olan sevgimizi izhar etmek için geldik" diyen Abdullah Yıldız, "Nisan ayı Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği aydır. Bizlerde çoluk çocuğumuzla, ona (Aleyhisselam) olan sevgimizi ispat etmeye gedik. Bu tür etkinlikler yılın sadece bir ayında yapılması yeterli değil. Okumak anlamayı, anlamak yaşamayı, yaşmakta sünneti beraberinde getirir. Sünnet Kuran'ın beyanıdır. Peygamberi anlamayan Kuran'ı anlamamıştır. Eğer ona itaat ederseniz doğru yolu bulmuşsunuzdur. Biz sünnete tabi olalım, zira kurtuluşumuz ondadır." ifadelerini kullandı.

"Rahatsızlığımı, buraya gelmek için engel olarak görmüyorum"

"Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katıldığı için çok mutlu ve heyecanlı olduğu dile getiren Mehmet Şirin Kartal da duygularını şu şekilde ifade etti:

"Peygamber Efendimiz için yapılan bütün etkinliklere katıldım ve bu tür etkinliklerin devamının olması lazım. Bu tür etkinlikler ile insanların birbirleri ile kaynaştığını ve insanlığı pekiştirdiğini gördük. Sevgiyi ve Hazreti Peygamber hakkında bilmediklerimi, Peygamber Efendimizin hayatı ile sünnetini öğrendim. 9 seneden bu yana geçirdiğim ameliyattan ötürü engelli kaldım fakat Allah'ın verdiği imtihandan dolayı şükrediyorum ve rahatsızlığımı buraya gelmek için engel olarak görmüyorum." dedi. (Murat Orhan- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir