• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Siyer Sınavı`na katkı sunanlara plaket
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli yapılan Siyer Sınavı'nda Mardin'in Midyat ilçesinde dereceye girenlere ödül, sınava katkı sağlayanlara ise plaket takdim edildi.

Midyat'ta 39 noktada yapılan ve yaklaşık 5 bin kişinin katılım sağladığı Siyer Sınavı'nda dereceye girerek, ödül almaya hak kazanan 54 kişiye ödülleri takdim edildi. Yüksek puan alarak başarı elde eden 240 kişiye ise madalya verildi.

Sınavın yapılmasında katkısı olan kurum, sivil toplum kuruluşu, okul müdürleri, idareci, öğretmenlere platform tarafından plaket takdim edilerek, yaptıkları katkıdan dolayı kendilerine teşekkür edildi.

Bu kapsamda, Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törene, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve platform yetkilileri katıldı.

Altay, Siyer Sınavı'nda ve Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı bazı yarışmalarda başarılı olan Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ödül ve madalyalarını takdim etti.

Siyer Sınavı'na katkısı dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunun kendisine plaket takdim ettiği Altay, törende bir konuşma yaptı.

Altay, "Değerli öğrenciler! Gerek bakanlığımızın gerekse sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları yarışmalarda gösterdiğiniz başarılarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Allah sizden razı olsun. Sizi tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. Sizleri yetiştiren, hayata hazırlayan öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

"Peygamber sevdalısı olarak nişane almış olduk"

Platform tarafından kendisine takdim edilen plaket için teşekkür eden Altay, şunları söyledi: "Peygamber sevdalısı olarak işaretlenmiş, nişane almış olduk. İnşallah Peygamber Efendimizin sevgisini kalbimizde yaşarız. Onun ahlakını hayatımızda da yaşatırız. Bu maksatla, Peygamber Efendimizin anlaşılması, tanınması ve hayatımızda rol model olarak benimsenmesi için gayret gösteren, çalışan herkese ve özellikle Peygamber Sevdalıları Platformuna huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gayretlerinin hem sizin kalbinizde hem de yüce Mevla'nın huzurunda kabul görmesini diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, teşekkür ediyorum."

Peygamber Sevdalıları Platformu Midyat Koordinatörü ve Azim-Der Başkanı Samir Özhan ise gerçekleştirdikleri sınava Midyat'tan 4 bin 200 kişinin başvurup, katılım sağladığını bildirdi.

"Amacımız, efendimizi halkımıza tanıtmaktır"

Siyer Sınavı'nı yapmalarındaki amaçlarının, Hazreti Peygamber'in hayatını ve sünnetini anlayıp, yaşamak olduğunu kaydeden Özhan, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak 17 Şubat'ta gerçekleştirdiğimiz Siyer Sınavı'nda dereceye girerek ödül kazanan 54 kardeşimize hediyelerini ve 240 kişiye madalya takdim ettik. Dereceye giren kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Sınava katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Amacımız, hedefimiz, efendimizi halkımıza tanıtmaktır. Onun sünnetini yaşamak ve yaşatmaktır. Buna vesile olan ve emeği geçen herkes bu hayra ortaktır. Herkese çok teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum." ifadelerini kullandı. (Süleyman Tunç - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir