• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
O`na(SAV) her zamankinden daha çok muhtacız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'da on binlerce kişinin katılımıyla "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temalı mevlid etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan HÜDA PAR yetkilileri, duygularını paylaşarak, düzenlenen etkinlikten memnun olduklarını, etkinlikle peygamber aşkı etrafında insanları bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu'nu bu hayırlı hizmetlerinden dolayı tebrik ettiklerini ifade ettiler.

Yıllarca halkı bu tür hayırlı etkinliklerde birleştiren Peygamber Sevdalıları Platformu'na teşekkür eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök: "Kendileri her yıl yaptıkları mevlid etkinliğinde bir tema belirliyorlar. Yüzbinlerce insana hitap ediyorlar. Bugün Resulullah Aleyhisselamı İslam toplumuna, gençliğine sevdirme, tanıtma, anlatma ve siretini yaşatma adına güzel etkinliklere imza atıyorlar. Bu sene de böylesi bir etkinlik için bugün buradayız." İfadelerini kullandı.

"Resulullah'a her zamankinden daha çok muhtacız"

Özelde İslam coğrafyasının genelde ise bütün bir insanlığın maddi ve manevi buhranlar yaşamakta olduğuna söyleyen Gök, insanlığın Resulullah'a her zamankinden daha çok muhtaç olduğunun altını çizdi.

Gök "Yine küfrün, emperyalistlerin fitneleri sonucu İslam coğrafyası kan ve gözyaşı içinde feryat etmektedir. İslam ümmetinin feryat ettiği bu dönemde Resulullah'a her zamankinden daha çok muhtacız. Bizim Resulullah'a olan ihtiyacımız, O'na muhtaçlık durumumuz daha çok ehemmiyet arz etmektedir. Tarih boyunca bu yüce mesaja sırtını dönen, Allah'ın kendi peygamberleri aracılığıyla göndermiş olduğu emir ve nehiylere kayıtsız kalan ümmetler yok ve zelil olmuşlardır. Bugün de maalesef bu manzarayı görmekteyiz. Peki, bunun çözümü nedir? Müslümanlar sayıca azımsanmayacak durumdalar. 1,7 milyar Müslüman var. Ve öte yandan sayıları milyonları geçmeyen bir siyonist israil var. Ve bugün maalesef kutsal beldelerimiz Kudüs başta olmak üzere Yahudilerin işgali altında inim inim inlemektedir. Bunun çözümü de yine bu mesaja sarılmaktır. Bu da özellikle günümüz gençlerine sahih İslam'ı kavratmakla olur. Çünkü biz sahih İslam'ı mutlaka öğrenmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Resulullah'ın sünnetine saldırarak O'nu itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar"

Son zamanlarda Resulullah Aleyhisselama sünneti üzerinden saldırarak itibarsızlaştırma projelerine dikkat çeken Gök, sözde âlim, yazar ve ilim adamlarının oturdukları koltukta Resulullah Aleyhisselamın sünnetini sorgulamalarının en büyük zillet olduğunu söyledi.

Yapılan oyun ve desiseleri boşa çıkarmanın tek yolunun Hazreti Peygamberin sünnetine ve siretine sarılmak olduğunu ifade eden Gök şunları söyledi: "Bugün hala televizyonlarda sözde âlimlerimiz, sözde yazarlarımız ve sözde ilim adamlarımız Resulullah Aleyhisselatuvesselamın hadisini sünnetini sorguluyorlarsa bu durumdan utanmalılar. Çünkü İslam ümmeti feryat figan ediyorken bizim kalkıp da rahat koltuklarımızda sarılmamız gereken siretini, sünnetini sorgulamaları en büyük zillettir bizler için. Resulullah'ın sünnetine saldırarak O'nu itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bunlar tabi bir projedir. İnşallah bunları beceremeyecekler. Bizlerin de bunun tam tersine Resulullah'ın siretine, sünnetine sarılmamız, sahih ayet ve hadisleri almamız ve bunların projelerini başlarına geçirmemiz lazım. Ve bu da işte mevlid etkinliği gibi vesilelerle mümkün olacaktır."

"Bizim için en güzel rol model Resulullah'tır"

Suriye'de, Filistin'de, Arakan'da yaşanan vahşet ve dramdan daha vahim bir dramla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Gök, ilahi vahiyden uzaklaşma neticesinde ortaya çıkan vahim tablonun önüne geçilebilmesi için bir an önce harekete geçilip çözüm üretilmesi gerektiğini kaydetti.

Gök son olarak şunları kaydetti: "Bugün eğer Suriye, Filistin, Arakan'da bir dram yaşanıyorsa bugün Müslüman coğrafyada bundan daha da kötü bir dram yaşanıyor. Bugün aile müessesesi çatırdıyor, bu bir dramdır bizim için. Bugün gençlik İslam'dan uzaklaşıyor. Her köşe başında uyuşturucu satılıyor. Bu bir dramdır bizim için. Bizim üzülmemiz gereken ve bir an önce çözüm üretmemiz gereken İslam coğrafyasındaki en büyük meselelerimizdendir. Dolayısıyla bu da ne ile olur. Resulullah'ın sünnetine, sahih İslam'a sarılmakla olur. Biz de bu yolda üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. İnşallah bu tür etkinlikler yurdun dört bir tarafını saracak ve memleket Muhammed-i bir havayla nefeslenecek. Bu işin çözümü de kurtuluş yolu da budur. İslam ümmetinin içinde bulunduğu bu vahim durumdan kurtulmamızın çaresi de budur. Siyasi olarak da sosyal olarak da her surette Peygamber Aleyhisselamın siretine yapışmamız lazım. Bizim için, çocuklarımız, siyasilerimiz, öğretmenlerimiz için en güzel rol model Resulullah'tır."

Yapılan etkinliğin ciddi bir öneme sahip olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ise "Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl böyle bir organizasyon düzenleyerek halkımızı Peygamberi tanıma noktasında teşvik ediyorlar ve büyük bir katkı sunuyorlar. Dindar Batman halkı da bu organizasyonlara önem vererek büyük bir teveccüh göstermekte ve hamdolsun gördüğünüz gibi meydanı tıklım tıklım doldurmaktadır. Resulullah'ın getirdiği ilahi mesaj herkesin hayatının esası olması durumundadır." dedi.

"İnsanlık var oldukça Resulullah'ın getirdiği ilahi mesaja muhtaçtır, muhtaç kalacaktır"

"Bugün dünya kan ağlıyorsa, özellikle İslam coğrafyası kan ağlıyorsa bu Resulullah'ın getirdiği mesajı hayatımızda tatbik etmediğimizden dolayıdır." diyen Şahin, tarih boyunca ilahi vahyi terk eden toplumların helak olup zillet altında kaldıklarına değindi.

Şahin şunları söyledi: "Dolayısıyla İnsanlık dertlerinden, sıkıntılarından, kaoslarından kurtulmak istiyorsa mutlak surette Resulullah'ın getirmiş olduğu ilahi mesajı hem yönetimlerine tatbik etmeli hem de kendi hayatlarında mutlaka pratize etmelidirler. İnsanlık var oldukça Resulullah'ın getirdiği bu ilahi mesaja muhtaçtır, muhtaç kalacaktır. İslam'dan başka, Resulullah'ın getirmiş olduğu ilahi vahiyden sistemden başka hiçbir yaşam şekli hiçbir sistem insanlığa huzur getiremeyecektir ve getiremez de. Bugün yeryüzü kan ağlıyorsa bu İslam'dan uzaklaşmamızın sonucudur. Dolayısıyla insanlık bir an önce bu sistemle tanışmalı, hasseten Müslümanların Resulullah'ın öğretilerini hayatına tatbik etmeli ki huzura kavuşsun ve emperyalistlerin zulmünden baskısından kurtulsunlar. İslam insanlığın bir bütün olarak Rabbine yönelmesini istiyor. Fakat insanlar başka sistemleri hayatlarında denedikçe işte bu zulümden, baskıdan ve anarşiden kurtulamıyorlar. Hepimizin kıyamete kadar bu sisteme ihtiyacımız var. Bunu hayatımıza tatbik ettiğimiz oranda huzur ve sükûnet bulacağız." (Muhammed Said Aksoy- Mehmet Sait Çelik- İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir