• DOLAR 32.602
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2491.89
  • ...
"Koşan insanlara bakınca büyüleniyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocuk yaşta yaşadığı rahatsızlık sebebiyle dizlerinden itibaren her iki bacağı kesilen fakat tüm bu olumsuzluklara rağmen yılmayıp koşmaya devam eden lise öğrencisi Hamza Güleç'e beklediği haber Zeytinburnu Belediyesi'nden geldi.

Bir Açılış töreninde Hamza'ya protez bacak temin edeceklerini söyleyen Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Murat Aydın, belediye olarak kampanya başlatacaklarını duyurdu. Hamza'nın tek hayali için başlatılacak yardım kampanyasında maddi değeri yaklaşık 250 bin TL olan koşuculara özel protez bacakları temin edeceklerini söyleyen Başkan Aydın, "Hamza'yı belediyemize bağlı olan Gençlik Merkezi'nde tanıdım. 11'inci sınıfa giden pırıl pırıl ve çok aktif olan engelli bir gencimiz. Hamza, iki ayağı olmamasına rağmen iyi bir yüzücü ve gelecek vadeden bir koşucu. En büyük hayali ise Türkiye'yi, Paralimpik Olimpiyatları'nda temsil etmek. Protez bacaklarına kavuştuğu takdirde Hamza'nın hayalini gerçekleştirmesi için ortada herhangi bir engel kalmayacak. İnşallah Hamza da çok çalışıp atletizmde idolü Usain Bolt gibi koşup ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek." diye konuştu.

"Koşan insanlara bakınca büyüleniyorum"

Gündelik hayatta kullandığı protezlerin spora uygun olmadığını ve antrenman yaparken protezlerinin sürekli çıktığını belirten Güleç ise, "Tek hayalim koşmak. Koşan insanlara bakınca adeta büyüleniyorum. Onları seyretmek bana keyif veriyor. Ben de onlar gibi koşmak istiyorum. Küçüklüğümden beri hayalim olan koşmayı gerçekleştirmek istiyorum. Fakat bu protezleri alacak param yoktu. Onu da bugün aştık artık bundan sonra elimden gelenin en iyisini yapıp Usain Bolt gibi dünyanın en hızlı adamı olacağım." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir