• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
Muş Ovasında laleler yeşermeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meşhur Kırmızı Muş Lalesi baharın gelişiyle birlikte ovayı süslemeye başladı. Muş'un kırsal kesimlerinde kendiliğinden yetişen laleler, bu sene havaların erken ısınmasıyla erkenden boy göstererek ovaya adeta yeni bir hayat bahşetti.

Kentin sembolü haline gelen Muş Lalesi özellikle ekimin yapılmadığı, kimyasal ilaçların kullanılmadığı ham toprakta çıkıyor. Kırmızı renkleriyle Muş Ovasını kırmızıya boyayan lalenin ömrünün yaklaşık 15 gün olduğu biliniyor.

Ovanın belirli yerlerinde çıkan laleler halkın ve yoldan geçen yolcuların uğrak yeri oldu. Araçlarını yol kenarına park edip lale toplayan vatandaşlar resim çektirip görsel şöleni yaşıyorlar.

Lale toplayıp fotoğraf çektiren Mehmet Şirin Alataş, lalelerin kentin sembolü olduğunu belirterek, "Muş Lalesi normalde nisanın sonu ile mayısın ilk haftasında yeşeriyor. Bu yıl kış mevsiminin yaşanmamasından dolayı laleler erken çıktı. Muş Lalesi bilindiği gibi Muş ile özdeşleşmiştir. Lalelerin ömrü 15 gündür. Laleler Muş Ovasına farklı bir güzellik katıyor. Hafta sonu lalelerin fotoğrafını çekmeye geldik. Aynı zamanda toplayıp sevdiklerimize hediye ediyoruz." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir