• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Adana Kutlu Doğum Etkinliğine Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adanalı Peygamber Sevdalıları, 08 Nisan Pazar günü saat: 13.30`da İstasyon Meydanı`nda düzenlenecek Kutlu Doğum Konferansı için hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.
 
Organizasyon hakkında bilgi aldığımız Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Sözcüsü Yılmaz Geçer, "Her yıl Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu`nda düzenlediğimiz `Kutlu Doğum` etkinliğimizi bu yıl İstasyon Meydanı`nda gerçekleştireceğiz. Konferansımıza Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca konuşmacı olarak katılacak. İlahi ve ezgileri ile sanatçı Özcan ve Grup İhya, peygamber efendimizle ilgili birbirinden güzel parçalarla etkinliğimize renk katacak" dedi.
 
İstasyon Meydanı`ndaki etkinlik için resmi iznin çok geç çıktığını belirten Geçer; "Normalde bu etkinlik için bir ay öncesinden çalışma başlattık. Bundan bir ay önce etkinliğimizi İstasyon Meydanı`nda yapmak istediğimiz yönünde resmi makamlara müracaatta bulunmuştuk. Ancak geçen son hafta sonuna kadar ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt alamadık. Geçen cuma ise, valilik tarafından; `şehrin trafik ve sosyal akışı aksar` denilerek izin verilmediği belirtildi. Bunun üzerine konuyla ilgili valilik önünde bir basın açıklamamız ve platform olarak Vali Beyle bir görüşmemiz oldu. Vali Beye; İstasyon Meydanı`nın birçok organizasyon için tahsis edilirken Kutlu Doğum programı için verilmemesinin bizce makul olmadığını, iki saat sürecek etkinliğimizin toplumumuzun faydalanacağı bir organizasyon olduğunu izahatlı bir şekilde anlattık. Görüşmemizde vali beyde gayet müspet ve olumlu bir tavır gördük. Bu görüşmemizin ardından İstasyon Meydanı için izin çıktı" dedi.
 
Kutlu Doğum Etkinliğine 5 gün kala izin çıkmasına rağmen birçok hazırlığın tamamlandığını belirten Geçer; "Vaktin dar olduğunu biliyoruz ancak Peygamber Sevdalıları Platformu olarak organizasyon için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmaları kısaca saymak gerekirse; şu an itibarıyla üç yüz adet bez afiş hazırladık. Bu afişleri Adana`nın en işlek caddeleri başta olmak üzere şehrin muhtelif bölgelerine dün gece itibarıyla asmış bulunuyoruz. 80 bin el ilanı hazırlayıp, dağıtmaya başladık. 6 bin adet duvar afişimiz hazır ve asılmaya başlandı. 2 bin adet araç afişimiz hazır, bunları şehir içi toplu taşıma araçları kooperatiflerine giderek asmalarını rica ediyoruz. 2 bin adet özel davetiyemiz var, bunları da dağıtmaya başladık. Bunlara ek olarak; yerel birçok radyo ve TV`lere yönelik ziyaretlerimizi başlattık. Nurs TV, Koza TV, Akdeniz TV ve Vuslat FM ile etkinlik hakkında bazı programlarımız oldu. Birçok yerel radyo ve TV`de de reklamlarla organizasyonumuzu duyuruyoruz. Gayret bizden, sonuç da İstasyon Meydanı`na insanları toplamak ta Allah`tandır" diyerek Adanalıları düzenleyecekleri etkinliğe davet etti. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir