• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Obama ile Barzani Arasında Kritik Görüşme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak`ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani ile Beyaz Saray`da görüşme yaptı. Beyaz Saray`dan yapılan yazılı açıklamada, normalde Biden ile Barzani arasında geçmesi planlanan görüşmeye ABD Başkanı Obama`nın da katıldığı bildirildi.
 
Açıklamada, "Başkan Obama ve Başkan Yardımcısı Biden`ın, ABD`nin, federal, demokratik ve birleşik Irak`la stratejik ortaklığı bağlamında", Irak`ın kuzeyindeki bölgesel yönetim ve Kürt halkıyla yakın ve tarihi ilişkilerine olan bağlılıklarını yeniden teyit ettiği belirtildi.
 
"Obama ve Biden`ın görüşmede, Barzani`nin, Irak anayasası himayesinde ülkedeki siyasi sürece devam eden katılımına desteklerini dile getirdiği" belirtilen açıklamada, Biden`ın, bu görüşmeden önce de Barzani ve heyetini çalışma yemeğinde ağırladığı kaydedildi.
 
Açıklamada, Biden ve Barzani`nin yemekte, Irak ve bölgeyle alakalı bir dizi konuyu ve ABD`nin Erbil`deki konsolosluğunun sunduğu hizmetlerin artırılması noktasında atabileceği adımları ele aldıkları bildirildi. Beyaz Saray açıklamasında, Biden ve Barzani`nin ayrıca, Amerikalı yetkililer ile Irak`ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin temsilcileri arasında üst düzey istişarelerin sürdürülmesine yönelik desteklerini ortaya koydukları belirtildi.
 
Barzani, Washington`da bugünkü temasları kapsamında ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Bill Burns ile de görüşmeler yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Burns-Barzani görüşmesine ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton`ın da katıldığını, görüşmede ABD-Irak ilişkileri bağlamında tüm konuların ele alındığını bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir