• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Kenan Evren`in Durumu Kritik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
12 Eylül 1980 askeri darbesinden 32 yıl sonra yargılanmaya başlandığı gün sağlık sorunları nedeniyle duruşma salonuna gidemeyen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren`in, tarihi ilk duruşmaya ilişkin gelişmeleri televizyondan izlemek istediği, ancak konsantrasyon ve odaklanma sorunları nedeniyle buna tam anlamıyla yapacağını öğrenildi. Evren`in, köprücük kemiğinde kırığa neden olan düşme sırasında yüzünün de yaralandığı ortaya çıktı.

KENAN EVREN`İ ÜZEN MÜDAHİL

12 Eylül`den önce öldürülen gazeteci-yazar Abdi İpekçi`nin ailesinin dilekçe vererek, 12 Eylül davasına müdahil olması, eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren`i üzdü.
 
12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştiren Evren, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya ile birlikte yargılandığı davaya Ankara GATA`da tedavisi sürdüğü gerekçesiyle katılamadı.
 
94 yaşında olan Evren`in sağlık durumunun, mahkemeye gelmeye elverişli olmadığı belirtilirken, düşmeye bağlı olarak köprücük kemiğinde kırık ve yüz bölgesinde yara oluştuğu kaydedildi.
 
YARDIMSIZ YÜRYEMİYOR
Evren`in aynı zamanda "belinde çökme" olduğu, yatağından kalkmakta, ayakta durmakta ve lavaboya bile tek başına gitmekte zorlandığı öğrenildi.
 
Tedavisine devam edilen GATA`daki odasında yatağının karşısında bulunan televizyondan duruşmaya ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen Evren`in, yaşadığı konsantrasyon ve odaklanma sorunu nedeniyle davayı gelişmeleri takip etmekte zorlandığı da kaydedildi.
 
Evren`in basına açık olarak son kez Mart 2011`de Kara Harp Okulu`nda düzenlenen, "En Büyük Harbiyeli: Atatürk etkinliğine dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner`in daveti üzerine katılmıştı. Evren`in o etkinlikte ve 12 Eylül 2010 referandumunda oy kullandığı sırada zorlandığı görülmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir