• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
Batı`nın Kur`an-ı Kerim`e Karşı Ahlaksızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yanındaki açıklamada, Osmanlı ordusununun Viyana`dan ayrılmasından sonra birçok ressamın Kur`an-ı Kerim`i tuvalet kağıdı şeklinde resmettiği ifadesi yer alan tablo, Hollanda`daki Risjks Müzesi`nde sergileniyor.

Türkiye - Hollanda ilişkilerinin 400. yılı nedeniyle açılan Osmanlı sergisindeki bu tablo gurbetçilerin tepkisini çekince, Lahey`deki Türk Büyükelçiliği alarma geçti.

Gürkan Ata imzasıyla Akşam gazetesinde yer alan haberde, sergiyi, 17-19 Nisan tarihleri arasında Kraliçe Beatrix`in davetlisi olarak Hollanda`ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün de gezmesinin beklendiği kaydedildi.

Risjks Müzesi`ndeki `Batılı gözüyle Osmanlı` konulu sergide, yüzyıllar önce Avrupalı ressamlar tarafından resmedilen tablolar bulunuyor. Alarma neden olan tablo ise Filibert Bouttats tarafından 1683`te çizildi.

 

Söz konusu tabloda, Osmanlı padişahı yatakta görünüyor. Yatağın önünde yer alan tuvaletin altında ise bir fes duruyor. Dikkat çeken bir diğer detay parçalanmış tuvalet kağıdı şeklinde resmedilmiş Kur`an-ı Kerim.

Tablonun yanında yer alan açıklamada, Osmanlı ordusununun Viyana`dan ayrılmasından sonra birçok ressamın Kur`an-ı Kerim`i tuvalet kağıdı şeklinde resmettiği ifade ediliyor.

Gurbetçilerin tepkisi üzerine Lahey`deki Türk Büyükelçiliği devreye girdi ve serginin küratörü ile görüşüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir