• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Bu dosyayı açsak mı, açmasak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

İSTANBUL

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Hasbini, siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın düzenlediği "Cyber Security Weekend" etkinliğinde, artan siber tehditlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Siber güvenliğin evrim geçirdiğini vurgulayan Hasbini, cep telefonlarının, bilgisayarların kullanıcılar açısından değiştiğini belirterek, hem ailelerin hem de şirketlerin kullanıcı konumunda olduğunu belirtti.

Hasbini, siber dolandırıcılık açısından çok fazla dikkat edilmesi gereken şey olduğuna vurgu yaparak, insanların çalınan özel bilgilerinin de hackerlar tarafından şantaj olarak kullanılabildiğini aktardı.

Siber tehditlerin çevresel sorunlara da yol açabileceğini dile getiren Hasbini, şunları kaydetti:

"Bir su arıtma tesisi siber saldırıya uğramıştı. Su arıtma tesisi bizim kritik altyapı olarak adlandırdığımız bir alan. Su arıtma tesisi saldırıya uğradığında, suyun kimyasal özelliği değiştirilmeye çalışıldı. Bu tesisten 2,5 milyon kişi faydalanmaktaydı. Eğer suyun kimyasal özelliğinde değişiklik yapılsaydı, bu 2,5 milyon kişi etkilenecekti. Hem çevresel hem de insani bir felaket yaşanacaktı."

"ŞİRKETLER VE DEVLET KURULUŞLARI DİKKATLİ OLMALI"

Kaspersky Lab Güvenlik Araştırmacısı Hasbini, siber saldırılardan kurtulmak için bilinci artırmak gerektiğini vurgulayarak, bireysel kullanıcıların, şirketlerin ve devletlerin farklı gereksinimleri olduğunun altını çizdi.

Hasbini, "Özellikle şirketlerin ve devlet kuruluşlarının dikkatli olması gerekiyor. Büyük tehditler alabiliyorlar. Büyük saldırılar gerçekleşebiliyor. Finansal saldırılara karşı bilincin artırılması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Siber güvenliğe herkesin dikkat etmesi gerektiğini hatırlatan Hasbini, hem ailelerin kendilerinin hem de çocuklarının eğitilmesi gerektiğini ifade etti.

Hasbini, çocukların özellikle sosyal medya paylaşımlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, kiminle, neyi paylaşabilecekleri konusunda çocukların aileleri tarafından eğitilmesinin önemine değindi.

Kullanıcıların internette dosya alırken de çok dikkatli olması gerektiğini belirten Hasbini, şunları kaydetti:

"Bir dosyayı açsak mı, açmasak mı?' diye kendimize sormamız gerekiyor. Güvenliğin kesinlikle artması lazım. Yani cihazlarımızda güvenlik programı olmalı. Fidye yazılımların giderek arttığını görüyoruz. Finansal yolsuzluğun da giderek arttığını görüyoruz. Pek çok kişinin banka hesabından para transferi yapılabildiğini görüyoruz. Hackerlar, hükümetlere saldırmak için üçüncü taraflarla çalışabiliyorlar. Bilgi toplama amaçlı olarak siber güvenlik saldırıları gerçekleştirebiliyorlar."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir