• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
AK Parti Sözcüsü: Bizimle de bir bilgi paylaşımı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine yönelik saldırısına ilişkin, "Böyle bir tepki gösterileceği açıklamalardan görülüyordu ve bizimle de bir bilgi paylaşımı oldu." ifadelerini kullandı.

Bunun özellikle kimyasal silah kullanımına dönük tespit edilen noktaların vurulmasına ilişkin bir saldırı olduğunu öne süren Ünal, "Biz saldırıyı böyle görüyoruz ve değerlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Ünal, ABD'nin bir NATO üyesi olarak, böyle bir uyarı ve saldırısının, Türkiye'nin de desteklediği bir durum olduğunu söyledi ancak şunları da ekledi: "Bu son hava saldırısına dönük, 'Esed'in gitmesi için yapılmış bir saldırı mıdır?' diye baktığımızda bu, Esed'in gitmesini sağlayacak bir saldırı gibi gözükmüyor. Saldırının bizim desteklediğimiz ve kimyasal silah kullanımına dönük bir tepki olmasının dışında, aslında bu saldırının hemen yanı başında ABD, Fransa ve İngiltere'nin, Suriye'de kalıcı olmak gibi bir isteğinin de olduğu izlenimini bizde uyandırıyor." dedi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir