• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Peygamber Sevdası Yayılmaya Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der), Diyarbakır`ın Kayapınar İlçesi`ne bağlı Dalkıran köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinliğe çevre köylerden de katlım gerçekleşirken, etkinlikte coşkulu anlar yaşandı.
 
Allah`a Bir Davetçi ve Nurlar Saçan Bir Kandil (Olarak Gönderdik)
Etkinlik köy imamı Şinasi Turhan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Kürtçe yapan Molla Abdulbari Çelik, Ahzap Suresi`nden `Ey o Peygamber! Biz seni hakka bir şâhid hem bir müjdeci hem bir kocundurucu olarak gönderdik. Ve hem de izniyle Allah`a bir davetçi ve nurlar saçan bir kandil (olarak gönderdik). Müminlere müjdele! Onlara Allah`tan bir mükafat vardır.` ayetlerini okuyarak, "şahit müjdeleyici uyarıcı ve Allah`a çağıran nurlu bir kandil olduğunu anlattık. Hangi yol hangi düşünce ne olursa olsun, Resullullah`sız (sav) bütün davalar batıldır, cehenneme gider. Bu dava büyük bir davadır kolay gelmemiştir, sahip çıkalım." İfadelerini kullandı.
 
Açılış konuşmasının ardından mevlithanlar, Mevlid-i Şerif `i okuyarak katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
 
Okunan Mevlid-i Şerif`in ardından kız çocuk ilahi grubu Hz. Muhammed ile ilgili birbirinde güzel ilahi ve ezgiler seslendirerek programa katılanlardan büyük bir beğeni topladı. Kız çocuk ilahi grubundan sonra Grup Vuslat ve Grup Aksa da Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed üzerine bestelenen ilahileri seslendirerek köylüleri coşturdu.
 
Ya Muhammed! İnsanlara De ki Ben de Sizin Gibi Bir Beşerim
Etkinlik konuşmasını gerçekleştiren Molla Celal Bozdaş, en iyi model ve rehberin Hz. Muhammed (sav) olduğuna dikkat çekerek, "Allah, resulünü insanlara örnek olarak göndermiş, insanlar onun hayatını kendilerine örnek edinsinler diye; çünkü Allah cc buyuruyor:`Ya Muhammed insanlara deki ben de sizin gibi bir beşerim. Aramızdaki fark şudur, Allah tarafından bana vahiy geliyor.` Yani insanlar onu örnek edinebilsinler.
 
Müslümanların Bugün Birbirlerine Güven Vermesi Gerekmektedir
Allah Resulü (sav) müşrikler arasında güven sağlamış, müşriklerin emanetine bile hıyanet etmemiştir. Onun örneği, Medine`ye hicret ederken Hz. Ali yerine bırakıp emanetleri sahiplerine vermesidir. Müslümanların da bugün birbirlerine güven vermesi gerekmektedir. Aksi takdirde ilerleme kaydetmeleri mümkün değildir. "dedi.
 
Resullullah (Sav) İnsanlar Arasında Adaleti Tesis Etmiştir
Bozdaş, Resullullah`ın (sav) adalette bir örnek abidesi olduğunu vurgulayarak, "Ayrıca Resullullah (sav) insanlar arasında adaleti tesis etmiştir. Torunlarına su bile ikram ederken bu titizliği göstermiştir. Allah (cc) Kur`an-ı Kerim`de, `ey iman edenler doğruluğun şahidi olunuz velev bu şahitlik sizin nefsinden veya anne, babanızdan veya akrabalarınızdan, ister zengin ister fakir olsunlar, Allah bunların hepsinden evladır. Kendi heva ve heveslerinize uymayınız. Adaletle davranınız. Eğer eğip bükerseniz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.` Eğer biz mü`minlerin Resullullah`a (sav) layık olma niyetimiz varsa hayatımıza bir çeki bir düzen vermeliyiz. İnsanlığa güzel bir örnek olmalıyız." şeklinde konuştu.
 
Etkinlik Kerbela Şanlı Hocanın okuduğu dua ile sona erdi. Etkinilk sonrası katılımcılara ikramda bulunuldu. Köy halkı etkinlik nedeniyle programın organizatörlerine ve katılımcılara teşekkür etti (Ayetullah Turgut - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir