• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Gaziantep`te Miraç Kandili dualarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in Alllah-u Teâla'nın huzuruna çıktığı gece olarak bilinen Miraç Kandili münasebetiyle Gaziantep'te geceyi ihya etmek isteyen vatandaşlar, camilere akın etti.

Miraç Kandili dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de vatandaşlar camileri doldurdu. Ellerin dua için açıldığı bu mübarek gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden kentte camileri dolduran vatandaşlar, siyonistlerin esareti altında olan Mescid-i Aksa'nın ve İslam ümmetinin vahdeti için dua etti.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili, Gaziantep'te ilahiler, salâvatlar ve dualar eşliğinde büyük bir coşkuyla ihya edilirken, eller de ümmetin vahdeti için açıldı.

Miraç Kandilini idrak etmek isteyen vatandaşlar, Ulu Camii başta olmak üzere kentteki tarihi camileri doldurarak, geceyi namaz ve dualarla ihya ettiler.

Miraç Kandili dolayısıyla Ökkeş Eruslu Camii'ne gelen vatandaşlar, yatsı namazını kalabalık bir şekilde Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'in imamlığında kıldı. Cemaatle kılınan namazın ardından vatandaşlar Kur'an-ı Kerim dinleyerek dua etti.

Namaz sonrası gecenin önemi ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, bu gecenin en önemli hediyesinin namaz olduğunu söyledi.

"Her sıkıntılı anımızda namaz ile Allah'a yaklaşmalıyız"

Bu gece ve buna benzer gecelerin Müslümanlar için bir fırsat olduğunu ifade eden Çelik, "Bu ve buna benzer geceler biz Müslümanlar için bir fırsattır. Gaflete kapılıp, bu tür gecelerin ehemmiyetini asla unutmayalım. Peygamber Efendimize hediye edilen namaz ibadetini iyi anlamalı, bizler de her sıkıntılı anımızda namaz ile Allah'a yaklaşmalıyız." dedi.

Kandil dolayısıyla bu gece camilerin dolduğunu belirten Çelik, "Camide gördüğünüz gibi gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan vatandaşımız vardı. Zaten güzellik de budur. Gencimizle, çocuğumuz ve yaşlımızla hep beraber omuz omuza yan yana bu geceyi ihya ettik. Çünkü biz bu ülkeyi çocuklarımıza ve gençlerimize teslim edeceğiz. Allah'a hamdolsun bugün camilerimiz gerçekten dolup taşıyor ve gönül ister ki inşallah bu gecelere olan samimiyetimiz ve koşuşumuz, birbirimize olan koşuşumuz da olsun. Buranın aydınlığı evimizi, sokağımızı, çarşımızı ve pazarımızı aydınlatsın." temennisinde bulundu.

"Bu gecenin en önemli hediyesi namazdır"

Bu gecenin en önemli hediyesinin namaz olduğunu söyleyen Çelik, "Bu gece çok müstesna bir gecedir. Bu gecede, gece yürüyüşü dediğimiz 'İsra' hadisesi meydana gelmiştir. Cenab-ı Hak bu ülkeyi bu imanla, ihlasla, camilerle, mabetlerle ve bu ezanlarla da daha nice miraç kandillerine ulaştırsın. Bu gecenin en önemli hediyesi namazdır. Namaz müminin miracıdır. İnşallah namazlarla miraçlara koşalım. Bu gece Allah'a şirk olmadığı müddetçe ümmet-i Muhammed af edilecektir ve bu gece onun duası vardır. Bu gece Allah ile mülakatın olduğu gecedir. Peygamberimizin duasının hepimizin, salih kullarının üzerine olduğu bir gecedir. Bu gece içerisinde çok güzel dualar barındıran bakara süresinin son iki ayetinin de gönderildiği gecedir." şeklinde konuştu.

Namaz için camiye gelen vatandaşlar ise, bu gecenin hürmetine siyonistlerin esareti altında olan Mescid-i Aksa'nın ve İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olmasını dilediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir