• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
"Miracın en önemli hediyelerinden biri namazdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Miraç Kandili münasebetiyle Bitlis İl Müftülüğü tarafından, Merkez Ulu Camii'nde yatsı namazından sonra mevlit verildi. Mevlit programına her yaştan çok sayıda vatandaş katıldı. Tarihi Ulu Camii, gelenlerle dolup taştı. Minarelerden yükselen ezan sesiyle birlikte vatandaşlar camiye akın etti. Kılınan yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. İlahiler seslendirilerek, Mevlid-i Şerif okundu. Eller semaya kaldırılarak ümmetin vahdeti için dualar edildi. Kasidelerin okunduğu programda, maneviyat doruğa çıktı.

Programda kısa bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Ramazan Çiftçi, Miraç Kandili'nde ümmete verilen üç önemli hediyeden birisinin de namaz olduğu hatırlatmasında bulunarak, namaza çok önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Çiftçi, "Bu mübarek gün ve gecelerde bol Kur'an okuyacağız. Kur'an-ı anlamak ve yaşamak için okuyoruz. Miracın üç önemli hediyesi vardır. Birincisi beş vakit namazdır. Dolayısıyla namaz çok önemli bir ibadettir. Akıl baliğ olan herkese farzdır. Allah'ın namaza ihtiyacı yoktur. Namaz için hiçbir mazeret yoktur. Onun için namazlarımıza çok önem verelim. İkincisi şirkten başka günahlar affedilir. Üçüncüsü ise Bakara süresinin son iki ayetidir." dedi.

Miraç gecesinin önemine değinen Çiftçi, bu gecenin fırsata çevrilerek, iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Programın ardından ziyaretçilere açılan Sakal-ı Şerif-e yoğun ilgi gösterildi.(Şükrü Tontaş-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir