• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Siyonistler "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ndeki Filistinlilere saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Büyük Dönüş Yürüyüşü' eyleminin üçüncü cumasına "siyonist bayrağı yakma" adını veren Filistinliler gösterilerini sürdürürken, siyonistler de saldırılarına devam etti.

Terör çetesi bugün, Han Yunus sınırında, eylemcilere tıbbi yardım için kurulan sağlık çadırına dronelara yerleştirilen göz yaşartıcı gazlarla saldırdı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sağlık personelinden 10 kişinin atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi. Saldırı sebebiyle sağlık ekiplerinin çalışmalarının sekteye uğradığı ifade edildi.

Açıklamada yüzlerce kişinin de göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi ile yaralandığı kaydedildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Gazze Şeridi'nde "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine devam eden Filistinliler, cuma namazını işgal altındaki toprakların sınırında kıldı.

Şeyh Sadık Kandil hutbede, "Göstericiler Filistin ilkelerine bağlı kalmaya devam edecek ve bu ilkeleri pazarlık konusu haline getirmeyecektir." dedi. Şeyh Kandil, Filistinlilere "Büyük Dönüş Yürüyüşü"ne katılma çağrısı yaptığı hutbesinde, "Böylece abluka kırılır, 1948'de zorla göç ettirildiğimiz topraklarımıza geri döneriz." ifadelerini kullandı.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana eylemler düzenliyor. Gösterilerde 34 Filistinli katledilirken yaklaşık 4 bin Filistinli de yaralandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir