• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
Gaziantep Mevlid etkinliğine davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, organize ettiği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine Gaziantep halkını "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap ile davet ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye ve Avrupa'nın birçok yerinde her yıl düzenlenen Mevlid etkinlikleri kapsamında Gaziantep'te hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği dolayısıyla "Her Eve Kitap" seferberliğiyle Gaziantep genelinde "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap ile birlikte davetiyeler dağıtılmaya başlandı.

15 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Yeni Miting Alanı'nda gerçekleştirilecek olan etkinlik öncesi yapılan çalışmalarda her ev ve esnafa Özkan Yaman'ın kaleme aldığı "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap dağıtılacağı belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mevlid etkinlikleri için özel olarak hazırlanan hadis kitabı ile beraber davetiyeler, Gaziantep'te tek tek evler ve esnaflar dolaşılarak halka dağıtılarak etkinliğe davet ediliyor.

Gaziantep'te düzenlenecek Mevlid etkinliği öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını, platform üyesi ve gönüllüleri ile birlikte evleri ve esnafları dolaşarak düzenleyecekleri etkinliğe davet ettiklerini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörü Mustafa Kaya, Gaziantep halkının büyük bir heyecanla etkinliğin yapılacağı günü beklediğini söyledi.

Kaya, "Etkinliğimizin çalışmaları tüm hızıyla ve coşkusuyla devam ettirmektedir. Pazartesi gününden itibaren şehrimizin tüm esnaflarını sokak sokak gezerek cam afişlerimizi yapıştırdık. Yine şehrimizin belirli noktalarına bez brandalarımızı astık. Bugünde esnaflarımızı ziyaret ederek onlara Peygamber Efendimizin hayatını 63 hadis ile anlatan Özkan Yaman hocamızın hazırlamış olduğu kitabımızı hediye ettik. Allah'a hamd olsun bu konuda esnafımızda ve halkımızda çok büyük bir teveccüh gördük."dedi.

Etkinlik günü yaklaştıkça kentte heyecanın arttığını ifade eden Kaya, "O büyük güne sayılı günler kaldı. Halkımız ve çalışan arkadaşlarımız coşkulu bir şekilde o günün gelemsini bekliyorlar. Tüm Peygamber sevdalısı halkımızı ve çalışanlarımızı o gün hep beraber bir arada görmek için hepimiz de heyecanlıyız. Bizimde çalışmalarımız zaten bu heyecanla devam ediyor. Bugün de gazi şehrimizin tüm mahallerinde üyelerimiz ve kardeşlerimiz esnaf esnaf gezerek hem el ilanı veriyor hem de platformumuz tarafından hazırlanan hediye kitabımızı dağıtıyoruz. Etkinliğimize de sayılı günler kaldı. Halkımız ve üyelerimizde etkinlik yaklaştıkça büyük bir heyecan görüyoruz."ifadelerini kullandı.

Etkinlik öncesi yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kaya, "Çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmekle beraber Gaziantep'te bulunan sivil toplum kuruluşlarını, resmi kuruluşları ve cami imamlarını özel davetiyelerle onları etkinliğimize davet ediyoruz. Bununla beraber yerel televizyon, radyoları ve gazeteleri ziyaret ettik. Bu konuda platformumuz tarafından hazırlanan video ve reklamları da onlarla paylaştık. Yine bu anlamda gazi şehrimizde bulunan siyasi partileri ziyaret edip onları da etkinliğimize davet ettik. Etkinliğimize iki gün kaldı. Tüm üyelerimizle beraber çok ciddi bir çalışmayı hedefliyoruz. Yine bu anlamda cami imamlarını cemaatleri ile birlikte davet ettik."şeklinde konuştu.

Gaziantep'te 30 bin adet kitap dağıtacaklarını belirten Kaya, 40 bin adet el ilanı, 12 bin adet cam afişi ile halkı etkinliğe davet ettiklerini bildirdi.

"Bugün bizim Hazreti Muhammed (Aleyhisselam) çok ciddi anlamda ihtiyacımız var" diyen Kaya, son olarak şunları kaydetti:

"Halkımızı davet ettiğimizde insanların Peygamber Efendimize karşı bir özlem duyduklarını görüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğimizde bize eğer bu ümmet bir çatı altında bir araya gelecekse, birleşecekse ve İslam ümmetini bir araya getirecekse bunun Hazreti Muhammed (Aleyhisselam)'dan başkasının olmayacağını dile getirdiler. Yine Hazreti Muhammed (Aleyhisselam) hayatını anlama ve sünnetini yaşama ile ilgili böyle bir etkinlik düzenlediğimiz için gerek halkımız gerek esnaflarımız ve gerekse sivil toplum kuruluşları platformumuza teşekkürlerini bildiriyorlar. Onların da bizi bu şekilde karşılaması bizi ziyadesiyle memnun etmekle beraber bizi sevindiriyor. Gerçekten ziyaretlerimizde biz şunu gördük ki bugün bizim Hazreti Muhammed (Aleyhisselam) çok ciddi bir anlamda ihtiyacımız var. O'nun sünnetini anlamaya ve yaşamaya ihtiyacımız var. Çünkü halkımız ve özellikle de gençlerimiz çok ciddi bir manevi çöküntü içerisinde ve bu manevi çöküntü içerisinden kurtulmanın tek yolu, reçetesi Hazreti Muhammed (Aleyhisselam)'dır. O'nun hayatını anlama ve sünnetini yaşamaktır." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir