• DOLAR 32.521
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2432.184
  • ...
Libya`nın Batısında Sıkıyönetim İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya Ulusal Geçiş Konseyi, çatışmaların yaşandığı batıdaki üç bölgede sıkıyönetim ilan ettiğini açıkladı.

El Cezire televizyonunun haberine göre Libya Ulusal Geçiş Konseyi, pazartesi gününden beri çatışmaların yaşandığı Zuvvare, Cemil ve Rakdalin bölgelerinde şiddet olaylarının yeniden başlaması üzerine sıkıyönetim ilan etti.

El-Cemil ve Zuvvare bölgelerinde yaşanan çatışmaların yeniden şiddetlendiği ve Libya ulusal ordusunun olayları kontrol altına almaya çalıştığı bildirildi.

Bu bölgelerde aralıklarla yaşanan çatışmalarda bugün de Libya ulusal ordusundan bir subayın, bir milis komutanının ve bir de tutuklunun hayatını kaybettiği belirtildi.

Akşam saatlerinde bölgede ateşkes ilan edildiğini duyuran el-Cezire, Libya ulusal ordusunun Zuvvare milislerini ateşkese bağlı kalmamaları durumunda milislerin bulunduğu mevzilere saldırı düzenlemekle tehdit ettiğini bildirdi.

Cemil ve Zuvvare bölgelerine konuşlanan Libya ulusal ordusunun çatışmaları önlemekte yetersiz kaldığı belirtilirken Libya ulusal ordusuna mensup bir komutanın ateş açan taraflara karşı aceleci davranmak istemediklerini yalnızca uyarıda bulunarak ateşkese bağlı kalmalarını sağlamaya çalıştıklarını söylediği bildirildi.

YDH

Bu haberler de ilginizi çekebilir