• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Güvercin festivali düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin semalarından eksik olmayan güvercinler, sahipleri için de adeta bir tutkuya dönüşmüş durumda... Bu tutkuya kapılan ve sermayelerinin büyük bir bölümünü güvercinlere harcayan bazı vatandaşlar, özenle beslediklerini kuşlarını yarın düzenlenecek festivalde tanıtacak.

Mardin'de yarın Büyükşehir Belediyesince Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek festivale tüm Mardinliler davet edildi.

Festivalde güvercinler tanıtılacak, resim sergisi açılacak, kortej yürüyüşü yapılacak. Festivalde davetlilere yöresel Mardin etli pilavı ikram edilecek.

6 yaşından beri haşir neşir olduğu güvercinlere duyduğu sevginin kendisine babasından geçtiğini belirten Ercan Topal, güvercinsiz bir Mardin'in düşünülemediğini söyledi.

Topal, "Benim dedem, amcalarım ve babam güvercin besliyordu. Bu merak bize de geçince bizde beslemeye başladık. Tabi bizler merakımızdan besliyoruz, satmak için değil. Evde 200, dükkânda da 50 tane oyun kuşu olan taklacı güvercin besliyorum. Bizim hobimiz de budur. Yarın güvercinlerimizi festivalde tanıtacağız." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir