• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
 Batman`da Mewlid Etkinliğinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından pazar günü saat 13.30'da yeni Otogar yanı Mevlid Alanında düzenleyecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Platform, etkinlik öncesi Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önü başta olmak üzere ketin işlek yerlerine Mewlid Etkinliği stantları kurdu. Stantlar, Batman halkı tarafından yoğun ilgi görüyor.

Standı ziyaret eden vatandaşlara gülsuyu, lokum ve şeker ikram eden Peygamber Sevdalıları, açılan stantlarda Peygamber Sevdalıları Platformu'nun önceki senelerde Mewlid Etkinliği ayına özel hazırladığı CD'ler, çocuklar için Peygamber Sevdalıları Platformu logolu balonlar, kitap ve hafta sonu düzenlenecek olan mevlid etkinliğine ait el ilanları verildi.

Ayrıca Batman merkezin işlek cadde ve kavşaklara büyük bir şekilde Arapça Muhammed yazısı, Peygamber Sevdalıları Platformu logosu ve 'Kutlu Doğum Mevlüdümüz Bu Pazar saat 13.30 yeni otogar yanı mevlüd alanı' yazılı dev flamalar asıldı.

Batman halkını etkinliğe davet etmek amacıyla her eve Özkan Yaman'ın kaleme aldığı "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap dağıtarak etkinliğe davet eden platform üye ve gönüllüleri, şehir merkezindeki ve kırsaldaki tüm evleri dolaşıyor.

Platforma üye derneklerden Hira-Der, halkı Batman'da pazar günü yapılacak olan mevlid etkinliğine davet için anons araçlarını Batman sokaklarında dolaştırmaya başladı.

Batman Hira-Der önünden kalkan araçların üzerine "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama, mevlid etkinliğine davet ve 15 Nisan Pazar saat 13.30 mevlüd alanı" yazan branda ve afişler asıldı.

Çiçeklerle süslenen araçlar, cuma namazından önce hareket etti. Araçlar, cuma, cumartesi ve pazar günleri Batman merkez ve yakın köyleri gezerek, halkı etkinlikten haberdar edecek.

"Tüm halkımızı 15 Nisan'da gerçekleştireceğimiz Mewlid Etkinliğine davet ediyoruz"

Konuyla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlerinden Abdulhakim Orhan, "Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Hira-Der olarak her sene olduğu gibi bu sene de  araçlarımızı hazırlayıp süslüyoruz. Halkımızı bu mevlide davet etmek için cadde cadde, mahalle mahalle her yere gidiyoruz. Anons araçlarımızla halkımızı mevlid alanına davet ediyoruz. Tabi buda çalışmalarımızdan bir tanesidir. Daha önce Batman'da bütün hanelere girecek şekilde yaklaşık 100 bin kitap dağıttık. Bu kitapları bütün evlere ulaştırmaya gayret ettik." dedi.

Orhan, "Önceki haftalar bütün cadde, kavşak ve bulvarlara brandalarımızı astık. Bu çalışmalarla yapmak istediğimiz halkımızı bayram havasına büründürmek ve mevlide hazırlamaktır. Allah'ın izniyle bunu yapabildiğimizi düşünüyoruz. Bu çalışmaların karşılığı da halkımızın bölük bölük alana akmalarıyla almış alçağız. Halkımızı özellikle Resulallah aleyhi selamın mevlidine davet ediyoruz çünkü bugün yaşadıklarımızla O'na ne kadar ihtiyaç duyduğumuzu görüyoruz. Resulallah aleyhi selamı hayatımızın merkez yerine koyarsak Allah'ın izniyle muhtaç olduğumuz vahdete onunla ulaşacağız. Bu vesileyle tüm halkımızı 15 Nisan'da gerçekleştireceğimiz Mewlid Etkinliğine davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Anons araçlarının pazar günü etkinlik saatine kadar dolaşacaklarını belirten Orhan, "Anons araçlarımız bugün itibarıyla cuma, cumartesi ve pazar günü mevlid saatine kadar bütün halkı mevlide davet edeceklerdir. Allah'ın izniyle etkinliğimize gelen halkımızı en güzel şekilde mevlid alanında karşılayacağız." diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir