• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa temaslarının ardından beraberindeki heyetle Hz Eyyüp Nebi Türbesini ziyaret etti.

Viranşehir'e 19 kilometre mesafede bulunan Eyyüp Nebi Mahallesi'ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'u Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcılarından Halef Kete, Aslan Çiftçi, Allaattin Milli karşıladı.

Viranşehir'e bağlı Eyyüp Nebi Mahallesi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kurtulmuş, Hz. Eyüp'ün türbesinde dua ettikten sonra, Hz Eyyüp Nebi Türbesinin inanç turizmi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Burada Elyas'a Peygamberin türbesini ziyaret eden Kurtulmuş, daha sonra Eyyüp Peygamberin (as) sırtını dayadığı "sabır taşına" sırtını dayayarak dua etti. 

Hz Eyüp (as) türbesini de ziyaret eden Kurtulmuş, "Gerçekten son derece  maneviyatı yüksek olan bir makam. Hz Eyüp Peygamberin sırtını dayanarak acılarını dindirmek için sabrettiği Cenab-ı Allah kendisine verdiği büyük imtihanla başa çıktığı önemli bir mekândır. Hz Eyüp Peygamber burada yatıyor, Hz Elaysa (as) burada yatıyor. Burası Urfa için Viranşehir için son derece önemli bir yerdir. Ben inanıyorum Şanlıurfa, Mardin ve bu çevredekiler inan turizminin önemli bir yer olacaktır. Burada yatan Peygamberlerin maneviyatından yardım diliyoruz. Her birisi Cenab-ı Allah'ın seçkin kullarıdır. Bu topraklarda olası büyük bir şeref duyuyoruz. Buraya gelip onların kabirlerini ziyaret etmek hatıralarını hatırlamak bizim için önemlidir. Bugün burada bulunduğumuz için şükrediyoruz." ifadeleri kullandı.

Bakan Kurtulmuş yaptığı ziyaretlerin ardından Şanlıurfa'ya hareket etti. (Sabri Acet-İLKHA)