• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Erdoğan`dan Trump ve Putin`le görüşmeye ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - (AA) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Suriye'deki gelişmeleri ele aldık. Suriye'de bir an önce barışın temini noktasında neler yapılabilir? Bunları görüşme fırsatımız oldu. Tabi bunları ele alırken görüşürken üzerinde ısrarla durduğumuz konu, bölgedeki şu suların ısınmasının doğru olmayacağını ve barışın tesisiyle birlikte bölgede özellikle yaşanan bu trajedinin sona ermesi noktasında taleplerimiz oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik de "Şu anda Suriye'nin kuzeyinde Afrin başta olmak üzere daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'yla yürüyen sürecimiz de kararlı bir şekilde yürüdü, yürüyor." diye konuştu.

'Mücadelemiz kesinlikle teröristlerle olan bir mücadeledir'

Türkiye'nin Afrin'deki operasyonlarının terörle mücadeleye yönelik olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim mücadelemiz kesinlikle teröristlerle olan bir mücadeledir, bir işgal hareketi değildir. Bunu da bütün Batı'nın dünyanın bilmesi lazım." dedi.

'Kimyasal silahlar uluslararası yasalarda çok farklı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kimyasal silahlar uluslararası yasalarda çok farklı bir zemine her ne kadar oturuyorsa da biz bunu değerlendirirken konvansiyonel silahları bir kenara koyamayız. Kimyasal silahlarla mı daha çok insan ölüyor veya öldürülüyor, yoksa konvansiyonel silahlarla mı daha çok insan ölüyor veya öldürülüyor? Tabii ki kimyasal silahlarla ölümler gerçekten bir fecaat, bir felaket ama öbür tarafta da konvansiyonel silahlarla varil bombaları yağdığı zaman insanlar, çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmiyor ki hepsini de acımasızca öldürüyorlar. Bütün bunlar karşısında biz başta Amerika olmak üzere Rusya, tüm koalisyon güçlerinin burada hassasiyetini istedik, istiyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bunlar karşısında biz başta Amerika olmak üzere Rusya ve tüm koalisyon güçlerinin burada hassasiyetini istedik, istiyoruz ve şu andaki son gelişmeler sanki biraz havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu. Görüşmelerimiz devam ediyor, devam edecek." şeklinde konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir