• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
"Mescid-i Aksa`yı gerçekten seviyorsak bir şeyler yapacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, "Kudüs'ü Anlama ve Anlatmak" isimli program düzenlendi.

Milletler İlkokulunda gerçekleştirilen programda, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan katılımcılara hitap etti.

Arslan, "Kudüs'te, Filistin'de, Arakan'da, Afrika'da, Suriye'de, dünyanın her yerinde akıtılan Müslüman kanının acısını yüreğimizin derinliklerinde hissetmeliyiz." dedi.

"Askerler okula giderken bize ateş açıyorlardı"

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halid el-Avaisi de şunları söyledi: "İngilizler 1917'de Mescid-i Aksa'yı işgal etti. İslam ümmeti ne yaptı, biz ne yaptık? 51 sene önce siyonistler ilk kıblemizi alıyorlar, işgal ediyorlar. Ben, 1987'lerde Filistin'in el-Halil kentinde yaşıyordum. Okula gitmek bile o kadar zor ki askerler bizim yolumuzu kesiyorlardı, okula giderken bize ateş açıyorlardı. Biz her gün teneffüs aralarında askerlere karşı taş atıyorduk. Böyle yaşadık. Bizim tek ümidimiz var: Bizim arkamızda İslam ümmeti vardır. El-Halil kenti sadece Arapların değil. Bütün İslam ümmetinden milletler orada. Fetihten sonra geldiler ve orada yaşıyorlar. Biz Mescid-i Aksa için ne yaptık? Biz Mescid-i Aksa'yı sadece sözde seviyoruz. Eğer gerçekten seviyorsak Mescid-i Aksa için bir şeyler yapacağız."

"Kudüs, işgalci bir zihniyetin kontrolündedir"

"Birçok peygamberden izler taşıyan Kudüs, Hazreti Süleyman'ın inşa ettiği, İslam ümmetinin en önemli kutsallarındandır." diyen Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Seyfettin Ay ise "Kudüs, miraç gecesi tüm peygamberlerin, peygamberimizin arkasında saf tuttuğu ilk kıblemizdir. Hazreti Ömer'in fethettiği, Selahaddin-i Eyyubi'nin Haçlıların elinden aldığı mukaddes bir beldedir. Kudüs, maalesef bugün işgalci bir zihniyetin hedefinde, kontrolündedir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilahi ve ezgilerin okunduğu program, yapılan duayla son buldu. (Mehmet Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir