• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
Suriyeli öğrencilerden tiyatro gösterimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle birlikte Adıyaman Çadırkent'e yerleşen Suriyeli öğrenciler, tiyatro gösterimi yaptılar.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, öğrendikleri Türkçe ile farklı oyunların yer aldığı tiyatro gösterimi yaptılar. 90 öğrencinin sergilediği gösterimi katılımcıların ilgiyle takip ettikleri gözlendi.

Etkinlikle ilgili bilgilendirme yapan Adıyaman Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç, düzenledikleri programa 90 Suriyeli çocuğun katılım sağladığını söyledi.

Özbilgiç, "Çadırkentte yaklaşık 3 bin 500 öğrencimiz eğitim görüyor. Bunların içinde anaokulu, ilkokul, imam hatip lisesi ve trafik eğitim merkezi bulunmaktadır. Yaklaşık 150 öğretmen görev yapmaktadır. Bizim tek amacımız var. Bu çocuklara hem dinimizi hem de dilimizi güzel bir şekilde öğretmektir. Ayrıca, halk eğitim merkezi olarak Çadırkent Geçici Eğitim Merkezinde meslek edinme kursları da açıyoruz. İstiyoruz ki inşallah yarın yeni Suriye'nin inşasında iş başına gelecek olan bu çocuklarımız dil bilsinler, gönül köprüleri kursunlar. Herkes bu dünya üzerinde dostça, kardeşçe, huzur içerisinde yaşasın." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir