• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Büyükşehir`den İnci Kefali nöbeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen ve nesli koruma altında olan İnci Kefali balığının üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz tarihleri arası uygulanacak olan av yasağı için yetkililer bir toplantı yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesinde yapılan görüşmeye Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Doçent Doktor Mustafa Akkuş, Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç ve zabıta müdürleri katıldı.

Toplantıda 15 Nisan'da başlayacak olan av yasağı ve İnci Kefalinin korunması ile ilgili Doçent Akkuş, bir sunum yaptı.

İnci Kefali balığı hakkında toplantıya katılanlara bilgiler veren Akkuş, İnci Kefali balığının korunmasının büyük bir önem arz ettiğini belirterek kaçak yoldan yakalanan balıkların şehir merkezinde satışının yapılamaması için gereken özen ve ihtimamın gösterilmesi istendi.

Geçen yıl içinde de Zabıta Daire Başkanlığı ekipleriyle koordineli çalıştıklarını belirten Akkuş, "Arazide jandarma ve polis ile İnci Kefalinin korunması için çeşitli tedbirler alındı. Şehir içerisinde de gecen yıl zabıta ekiplerimizle çok iyi işler yaptık. Bu yılda İnci Kefalinin korunması için sizlere büyük işler düşüyor. Yüzyıllar boyunca bu topraklarda birçok medeniyet yaşadı bu uygarlıklar İnci Kefalini yok etmedi. Bizde bu mirasa sahip çıkmalıyız. Korunması için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü bugün bu balıktan yaklaşık 14 bin kişi ekmek parası kazanıyor. Bu gelir, Van halkınındır. Bu balıkta Van için, Van gölü için çok değerlidir." dedi.

İnci Kefalinin bir insanlık mirası olduğunu söyleyen Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç ise "Bu mirasın korunması için ekiplerimizi hazırladık. Şehir merkezindeki balıkçılar, fırınlar uyarıldı. 15 Nisan ve 15 Temmuz tarihleri arasında balığın korunması için her türlü çabayı titizlikle göstereceğiz. Bu balık, Van için önemli bir değerdir, bunun farkındayız. Çalışmalarımızı da bu bilinçle ve azimle yapacağız. Kurallara uymayanlara ise cezai işlem haklarımızı her şekilde kullanacağız." dedi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir