• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Yöresel yemekler ve tatlılar tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Gastronomi Günü etkinliğinde, yöresel yemekler ve tatlılar tanıtıldı. Etkinlik Adıyaman üniversitesi "Minayaman Bahçesi"nde düzenlendi.

Adıyaman Aşçı ve Pastacılar Derneği (ADAPAT) Başkanı Sait Önder ile birçok özel işletme tarafından hazırlanan Adıyaman tavası, mercimekli pilav, çiğ köfte, Adıyaman'a has şillik tatlısı, helvalar ve daha birçok yöresel yemek ile tatlılar konuklara ikram edildi.

 "Adıyaman'ın kültürünü geleceğe taşımak istiyoruz"

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Mustafa Talha Gönüllü etkinlik ile ilgili olarak "İllerimizin hepsinin birbirinden değerli geçmişi ve kültürü söz konusu. Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman'ın kültürünü muhafaza etmek ve geleceğe taşımak, geçmişte kültüre dair ne kadar bilgi, malumat var ise onları bilimsel yöntemler ile toplayıp geleceğe taşımak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz." dedi.

Adıyaman Aşçı ve Pastacılar Derneği (ADAPAT) Başkanı Sait Önder ise, "Üniversitenin öğrencileri arasında yapılacak yarışma ve Adıyaman yemeklerini tanıtma adına burada bulunuyoruz. Öğrenciler bugün burada bir deneme yapacak ve dereceye giren öğrenciler ödüller alacak." ifadelerini kullandı.

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümünden 16 öğrencinin katılımı ile yöresel tatlı yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye madalya ile çeyrek altın hediye edildi. Yöresel yemeklerin tanıtımını yapan işletmelere ise programa katılan farklı üniversitelerin rektörleri tarafından teşekkür belgesi verildi. (Cemil Özdaş-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir