• DOLAR 32.57
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2489.872
  • ...
Batman`da tekli eğitim için çalışmalar yürütülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri "Öğretmenler Buluşması" etkinliğinde Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi öğretmenleriyle bir araya geldi.

Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Deniz'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şube müdürleri ve okulun öğretmenleri katıldı.

Öğretmenlere hitap eden Deniz, "Eğitimde başarının anahtarı sizlersiniz. Öğrencilerimizin; Akademik eğitimin yanında milli ve manevi değerlerine saygılı, insani değerlere sahip, paylaşımcı, merhametli olarak yetişmeleri anacak sizin özverili çalışmalarınızla gerçekleşir." diye konuştu.

Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi kapsamında 24 farklı alt projenin yürütüldüğünü ifade eden Deniz, "Bu projelerden en önemlisi ilimizde başlattığımız Batman Her Yerde Okuyor kampanyasıydı. Okumadan başarının gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu nedenle çocuklarımıza okuma kültürünü kazandırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Okullarımızda okuma saatleri uygulanmaya başlandı." dedi.

İldeki okulların fiziki koşullarını iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini aktaran Deniz, 2019 yılında Batman genelinde tekli eğitime geçilmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, bu yıl içerisinde 400 dersliğin yapımının devam ettiğini, 600 dersliğin ise ihale aşamasında olduğunu ifade etti.

"Okuryazarlık Seferberliği" kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Deniz, okuryazarlık seferberliği kampanyası çalışmalarının amacına ulaşması için öğretmenlerin özveride bulunmasını istedi.

Konuşmanın ardından öğretmenlerin sorun ve taleplerini dinleyen Deniz, Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar projesi sayesinde ilin eğitim kalitesinin arttığını belirterek, emeği geçen tüm eğitimcilere teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda öğretmenlere kitap hediye eden Deniz, Batman Her Yerde Okuyor Kampanyası kapsamında kendileriyle bir süre kitap okudu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir