• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Payandaları çalınan direk devrilince belde enerjisiz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinde çapraz payandaları hırsızlar tarafından çalınan yüksek gerilim direği, rüzgârın da etkisi ile devrildi. Yaşanan olay nedeniyle enerjisiz kalan beldeye Dicle Elektrik tarafından alternatif hatlardan elektrik verildi.

Belde ile birlikte aynı hattan beslenen onlarca köyünde karanlıkta kalmasına neden olan direk devrilmesine müdahale eden Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, beldeye alternatif hatlardan elektrik verdi.

Olay yerinde yapılan incelemelerde yüksek gerilim hattına ait galvanizli direğin çapraz payandalarının neredeyse tamamının çalındığı, taşıma direnci zayıflayan direklerin de rüzgârın da etkisi ile devrildiği görüldü.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Dicle Elektrik Batman İl Müdürü Yusuf Açar, Kayapınar beldesi ve çevresindeki köylerin enerjisiz kaldığını ve yaklaşık 5 bin kişinin etkilendiğini söyledi.

Enerji nakil hattı taşıyan payandaların çalınmasının çok ciddi sonuçlarının olduğuna dikkat çeken Açar, hiç kimsenin bunu yapmaya hakkının olmadığını söyledi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir