• DOLAR 32.546
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2429.794
  • ...
Şeyh Hamid El Beytavi Vefat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin ve İslam Dünyası büyük bir alimi ve dava adamını daha kaybetti. Filistin Alimleri Birliği Başkanı ve Hamas milletvekili Şeyh Hamid El-Beytavi bugün (4 Nisan Çarşamba) Kudüs kentinde yattığı hastanede hayata gözlerini yumdu. Sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine nakledildiği Kudüs’teki El-Makasıd Hastanesi’nde yaklaşık dört hafta yatan Şeyh Hamid El-Beytavi, Ürdün’de tedavi olmasını reddeden  İsrail yönetiminin özel izniyle Kudüs’e gitmişti.

Şeyh Hamid El-Beytavi’nin durumu  İsrail güçlerince gözaltına alınıp idari hapis cezasıyla cezalandırılmasının ardından kötüleşmiş ve şekeri yükselmiş, buna rağmen İsrail cezaevinde tedavi olmasına izin vermemiş ve Şeyh El-Beytavi özgürlüğüne kavuştuktan sonra parmaklarından bazılarını kaybetmek zorunda kalmıştı.

İsrail  yönetimi Şeyh Hamid El-Beytavi’ye karşı düşmanlığını vefatından sonra da sürdürerek, cenazeyi almak için Ramallah’tan Kudüs’e gitmek için başvuruda bulunan oğullarına izin vermedi.

Şeyh Hamid El-Beytavi, Batı Yaka’nın ve 1948′de işgal edilen Filistin topraklarının önde gelen alimlerinden ve Müslüman Kardeşler’in Filistin kolunun kurucularından biriydi. Filistin Alimleri Birliği Başkanı da olan Şeyh Hamid El-Beytavi, aynı zamanda Hamas milletvekiliydi. Şeyh Hamid El-Beytavi, Kudüs’e girişi yasaklanıncaya kadar Mescid-i Aksa’da imam ve hatip olarak da görev yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir