• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD eski Başkanı Jimmy Carter`dan Trump`a uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin 39'uncu Başkanı Jimmy Carter, Trump'a uyarıda bulunarak orta doğudaki belirsizlikler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"ÜLKE UZUN SÜREN EROZYONLAR YAŞADI"

Jimmy Carter, Amerikalıların sadece ruhani inancın değil, ülkenin kamu kurumlarına olan güveninin uzun süren erozyonlar yaşadığını söyledi. "Birçok insan demokrasinin üstünlüğüne olan inancını yitirdi" diyen Carter, ülkedeki eşitsizliklere, azınlıklara ve göçmenlere karşı yapılan açık ayrımcılığa, paranın kontrol ettiği siyasi bir sürece, bitmeyen savaşlar ve uluslararası karışıklıklara dikkat çekti.

"ASKERİ HAREKATTAN UZAK DURULMALI"

Kendi dönemindeki barış süreciyle gurur duyduğunu belirten eski Başkan Jimmy Carter, Donald Trump'ın Suriye veya diğer dünyadaki sıcak noktaları içeren herhangi bir askeri hareketten uzak durması ve her ne pahasına olursa olsun nükleer saldırıdan kaçınması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

"TRUMP İÇİN DUA EDİYORUM!"

Carter açıklamasında, "Trump'ın ülkemizi barış içinde yöneteceğine, Kuzey Kore, Rusya veya Suriye ile ortaya çıkan bir takım zorlukları abartmayacağına ve şiddetlendirmeyeceğine dua ediyorum" dedi. Carter, nükleer silahların insanlar için dünyada büyük bir felakete yol açabileceğini söyledi.

TRUMP-KİM ÇEKİŞMESİ

Jimmy Carter, "Trump daha önce Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile savaşın eşiğinden döndü ve birbirlerini karşılıklı tehditler ediyorlardı. Şimdi ise iki lider Trump ve Kim bir araya gelecekleri günü bekliyorlar" değerlendirmesini yaptı.

93 yaşındaki Jimmy Carter, hala, dünya güçlerinin, düşmanlarımız olan ve güçlü fikir ayrılıklarına sahip insanlarla uyum ve barış içinde yaşamak için bir yol bulabileceğine inandığını söyledi.

.

Bu haberler de ilginizi çekebilir