• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Acılı anne dağda infaz edilen oğlunun katillerinin bulunmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesine bağlı Şaklat köyünde kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılıp dağda öldürülen Çetin Yargı'nın annesi Nefise Yargı, oğlunun katillerinin bulunmasını istiyor.

Olay, 3 Nisan 2018 tarihinde Şaklat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bu köyde ikamet eden evli ve 2 çocuk babası Çetin Yargı, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kaçırılıp, Hani ilçesine bağlı Kırım köyü civarında infaz edildi.

Yargı'nın cesedi Şehitlik Mezarlığı'na defnedilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çetin Yargı'nın annesi Nefise Yargı, köy muhtarının oğlunu çağırdığını ve 2 gün sonra oğlunun ölüm haberini aldıklarını belirtti.

Çocuğunun kimler tarafından ne için öldürüldüğünü bilmediklerini söyleyen Yargı, yetkililerden, oğlunun katillerinin bir önce bulunmasını talep etti.

Yargı, "Gelinim aradı, 'Muhtar, oğlunu kahveden alıp götürmüş.' dedi. 2 gün geçtikten sonra duydum ki oğlumu öldürmüşler. Biz araştırdık, soruşturduk. Neyin ne olduğunu öğrenemedik. Biz, oğlumu kimin öldürdüğünü öğrenmek istiyoruz. Bunu öğrenmek bizim hakkımızdır. Bir insanın canı bu kadar ucuz olmamalıdır. Biz oğlumun acısını bile yaşayamadık. Neyin ne olduğuyla ilgili hiçbir şey bilmiyoruz. Oğlumun hiçbir suçu, günahı yoktu. Ben en çok onun suçsuzluğuna yanıyorum." dedi.

"Oğlumu dağa götürüp orada öldürdüler, bu nasıl bir vicdandır?"

Oğlunu kimin öldürdüğüyle ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını sözlerine ekleyen Yargı, "Muhtar, oğlumu götürdü. Birkaç gün geçtikten sonra oğlumun öldürüldüğü haberi geldi. Oğlumu kimin öldürdüğüyle ilgili hiçbir bilgimiz yok. Hiç kimsenin günahını da alamıyoruz. Oğlum çok iyi, ahlaklı, dürüst bir insandı. Çevresi tarafından çok seviliyordu. Hiç kimseye zararı yoktu. Oğlum kötü bir insan değildi. İnsan sürekli onunla muhabbet etmeyi, onunla arkadaşlık kurmayı isterdi. Bir kızı 4 yaşındadır, diğer çocuğu da 4 aylıktır. Kimin vicdanı buna elveriyor? Oğlumu köyden alıp dağa götürüp orada öldürdüler. Bu nasıl bir vicdandır?" ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir