• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Önce İnsan, Öncelik Adalet dedik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bayburt ve Gümüşhane İl Kongreleri, "Önce İnsan, Öncelik Adalet" temasıyla HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyeleri Vedat Turgut ve Şeyhmus Tanrıkulu'nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut Bayburt İl Kongresi'ne katılırken, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ise Gümüşhane İl Kongresi'ne katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Önce İnsan, Öncelik Adalet" temasıyla düzenlenen HÜDA PAR Bayburt 1'inci Olağan İl Kongresi'nde kurucu başkan Bilal Oran, görevini Sadık Korkmaz'a devretti.

Kongrede iç gündeme dair konuşmalarını gerçekleştiren HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut, partilerinin adalet anlayışını ve son süreçte yaşanan adaletsizliklere değindi.

Kongreden sonra Turgut ve beraberindeki partili heyet, Bayburt Kalesine çıkarak yeni parti yönetimiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Turgut, temasları kapsamında bazı taziyelere katıldı.

HÜDA PAR Gümüşhane 1'inci Olağan İl Kongresinde mevcut İl Başkanı Mehmet Kabayel güven tazeleyerek yeniden il başkanı seçildi.

Gümüşhane 1'inci Olağan İl Kongresinde konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, İslam âleminin ve insanlığın en temel ihtiyacının adalet olduğuna inandıklarını söyledi.

Türkiye'de ve İslam coğrafyasında adaletsizliklerin, haksızlıkların olduğunu gördüklerinden dolayı 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' dediklerini söyleyen Tanrıkulu, "Gümüşhane 1'inci Olağan Kongremizin ülkemize ve halkımıza hayırlara vesile olmasını şanı yüce Allah'tan diliyorum. İl kongrelerimizi 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' temasıyla yapıyoruz. Niçin 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' dedik. Gerçekten bu ülkede ve İslam coğrafyasında adaletsizliklerin, haksızlıkların, zulümlerin olduğunu gördük. İslam âleminin, halkımızın ve insanlığın en temel ihtiyacının adalet olduğuna inandık. Bundan dolayı parti programımızda da bu konuyu dile getirdik ve üzerinde önemle durduk." ifadelerini kullandı.

"Mağduriyetler giderilmediği müddetçe bu ülkede 28 Şubat Post-Modern darbesi bitmiş olmayacak"

Memlekette büyük bir kesimin adaletsizlikten, hukuksuzluktan şikâyet ettiğine dikkat çeken Tanrıkulu, "HÜDA PAR adaletin yeniden tesis edilmesini birinci hedefi olarak görmektedir. Adaletin yeniden tesis edilmesi için de her türlü ortamın oluşması ve hazırlıkların yapılabilmesi için de gerekli girişimlerde bulunacağını açıklamıştır. Bu ülkede bir asra yakındır haksızlıkların, hukuksuzlukların ve zulümlerin olduğunu gördük. Her ne kadar son dönemlerde bazı zulümlere ve haksızlıklara son verilmiş olsa bile maalesef halen bu ülkede büyük bir kısım adaletsizlikten, hukuksuzluktan şikâyet etmektedirler. Halen yüzlerce Müslüman, muhafazakâr, dindar insanlar cezaevlerinde 20-25 yıldır ömür çürütüyorlar. Yılların verdiği bu mağduriyetler giderilmediği müddetçe bu ülkede 28 Şubat Post-Modern darbesi bitmiş olmayacak." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir