• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
"Van`da Mevlid-İ Nebi etkinliği için kapılar ve gönüller bir bir çalınıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye ve Avrupa'nın birçok yerinde her yıl düzenlenen Mevlid-İ Nebi etkinlikleri kapsamında Van'da da hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği dolayısıyla "Her Eve Kitap" seferberliğiyle Van genelinde "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap ile birlikte davetiyeler dağıtılmaya başlandı.

Pazar günü kale miting alanında saat 13.30'da gerçekleştirilecek Mevlit Etkinliği öncesi yapılan çalışmalarda her eve Özkan Yaman'ın kaleme aldığı "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap dağıtılıyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mevlit etkinlikleri için özel olarak hazırlanan hadis kitabı ile beraber davetiyeler, Van'da tek tek evler dolaşılarak halka dağıtılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörü Recep Karabulak "Van olarak çalışmalarımıza başladık elhamdülillah, Van'da 4 bin adet cam ilanı, 80 bin el ilanı, 23 bin mevlit etkinliği için hazırlanan "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitapları dağıtmaya başladık. Yol brandalarımızı da şehrin çeşitli noktalarına asıyoruz. Anons araçlarımız halkı davet etmeye başladı, köy köy, mahalle mahalle halkımızı bu mevlit etkinliğine davet etmeye başladık. Van'ın her köşesine, her semtine, kapı kapı çalarak kitaplarımızı ve el ilanlarımızı halkımıza dağıtmaya başladık."

"Kapıları bir bir çalarak Allah'ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılacak olan Mevlit etkinliğine halkı kapı kapı çalarak davet eden Ömer Kuşan, bizler yılda bir günümüzü bu hayırlı iş için ayırıyoruz. Kapı kapı, ev ev gezerek hem kitap hediyesinde bulunuyoruz, hem de Allah Resulünü hatırlatıyoruz. İnsanlarımız özellikle gençlerimiz bu kirli zamanda farklı kötü ameller peşine düşmüş gidiyor, biz de bu kitabı her eve dağıtmaktan ziyade, her kalbe taşımayı düşünüyoruz. Peygamber Sevdalılarının yaptığı bu güzel ve anlamlı çalışmaları sayesinde her eve, her mahalleye, her köye, beldeye yeniden bir tebliğle gidiyoruz. Bu görevi üstlendiğim için çok mutluyum. Bu Pazar inşallah gerçekleşecek olan anlam dolu etkinliğe bütün halkımızı davet ediyoruz. " şeklinde konuştu. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir