• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Proje mağduru muhtarı mağduriyetinin giderilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Adaklı ilçesi Yeldeğirmeni köyünde ikamet eden Nurullah Ayılan, yüzde 50 hibeli ahır projesinin teknik elemanlar gözetiminde bitirdiği ancak çeşitli nedenlerden dolayı hibe alamadığını belirterek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yaptığı proje başvurusunun kabul edildiğini belirten köy muhtarı Nurullah Ayılan, 315 bin TL değerinde yüzde 50 hibeli ahır projesinin ilk etapta onay verildiğini daha sonra projesinin iptal edildiğini ifade etti.

Yaşadığı mağduriyeti İLKHA'ya anlatan Ayılan, yüzde 50 hibeli projesinin iptali üzerine konuyu Kiğı ilçesinde Asli Hukuk Mahkemesine taşıdığını ve mahkemenin devam ettiğini belirtti. 

2017 yılında yüzde 50 hibeli tarım destekli ahır projesinin kabul edildiğini ifade eden Ayılan, şunları söyledi:

"Projemiz kabul edildikten sonra hak sahibi oldum. İnşaata başlarken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl   Müdürlüğünden teknik elemanlar gelip yer teslimi yaptılar ve tutanakları tuttular. Teknik elemanlar yapabilirsiniz dediler. İnşaata başladım teknik elemanlar aşama aşama 5-6 kez yaptığım ahırı kontrol ettiler ve hiçbir sıkıntı yok dediler. İnşaatı bitirdikten sonra bir sıkıntı var dediler.  Sıkıntı nedir? dediğimde, 'yaptığınız ahır tapulu parselin dışına taşınmıştır.' dediler. İnşaatın ilk başlamasından şimdiye kadar bir sıkıntının olmadığını söylediler. Ahır bittikten sonra böyle bir sıkıntının olduğunu söylediler. Bu nedenle yüzde 50 hibeli paramı ödemediler."

Ayılan, "Devlet bize bir imkân verip fayda sağlarken Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı mühendisler kasıtlı olarak beni 315 bin TL borcun altına soktular. Bu sebepten dolayı yetkililerden ve büyüklerden yardım talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden açıklama

Konuyla ilgili görüştüğümüz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Söz konusu Muhtar Nurullah Ayılan, yüzde 50 hibeli yaptığı ahırı üçte birini kendi tapulu arazisinde, üçte ikisini ise hazine ve şahıs arazisine yapmıştır. Gösterilen yerde değil, hazine ve şahıs arazisinde yapmıştır. Şu an konuyla ilgili mahkeme süreci devam ediyor." ifadelerine yer verildi. (Nihat Kanat-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir