• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Miraç Kandili ihya edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İl Müftülüğü, 13.04.2018 cumayı cumartesiye bağlayan gece Miraç Kandili olduğunu hatırlatarak, Abdulhakim Sancak Çarşı Camii'nde yatsı namazının ardından program düzenleneceğini duyurdu.

"Allah'ım! Receb ve Şaban ayını bize mübârek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır" Hadis-i Şerif'inin hatırlatıldığı İl Müftülüğünün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yılın manevi açıdan feyizli ve bereketli üç ayların ilki olan Recep ayına 19 Mart 2018 Pazartesi günü kavuşmuş olduk. Bu aylardaki kandillerden ikincisi olan Miraç Kandili'ne de 13 Nisan 2018 Cuma günü kavuşmuş olacağız. İdrak edeceğimiz Miraç Kandili münasebetiyle, geride kalan ömrümüzü nasıl değerlendirmemiz gerektiğini gözden geçirmeli, dargınlar barışmalı, akraba ziyaretleri yapılmalıdır. Bu geceye ciddi bir ilgi ve rağbet gösterilmelidir. Bu mübarek ay ve gecelerin, başta ülkemiz olmak üzere, tüm İslam ülkelerine, insanlığın her türlü sıkıntı ve afetlerden kurtulmasına, özellikle birlik ve kardeşlik duygusunun yerleşmesine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesine vesile olması için içten dua etmeliyiz."

Açıklamanın devamında, cumayı cumartesiye bağlayan gece Abdulhakim Sancak Çarşı Camii'nde yatsı namazının ardından Mewlid-i Şerif, vaaz ve hatim duasından oluşan bir programın düzenleneceği, erkek ve kadınlar olmak üzere tüm Siirt halkı programa davet edildi. (Murat Orhan-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir