• DOLAR 32.518
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2418.961
  • ...
`Yarını inşa et` projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ileride yeni becerilere sahip olması gerekecek, geleceğin işgücü ve ülkemizin yarınları olan öğrenciler ve onları eğiten öğretmenler için dijital dönüşüm eğitim programını “Yarını İnşa Et” adıyla düzenledi. Projeye 2018 yılı için Milli Eğitim Bakanlığı onayı alındı.

“YARINI İNŞA ET” PROGRAMI NEDİR?

TTGV  “Yarını İnşa Et” programı hakkında şu açıklamayı yaptı: “ `Yarını İnşa Et` programı ülkemizdeki 9-10-11. Sınıf öğrencilerine yönelik bir dijital dönüşüm eğitim programdır. Programa gönüllü olarak katılan ve daha önce Arduino veya benzeri bir platformda çalışmış olan öğretmenler TTGV tarafından kendilerine ücretsiz sağlanan kitlerle 2 günlük uygulamalı elektronik ve programlama eğitimi alırlar. Eğitim almış olan her öğretmen en fazla 4-5 öğrenciden oluşan gönüllü takımlarını oluşturur. Gönüllü öğrenci takımları öğretmenlerinin rehberliğinde kendilerine TTGV tarafından sağlanan ücretsiz kitlerle sağlık, Çevre ve Enerji, Akıllı Şehirler, konu başlıklarında çevrelerinden belirledikleri sorunlara çözümler geliştiren projelerin demolarını oluşturmaya başlarlar. Okullar tarafından görevlendirilecek proje koordinatör öğretmenler iki haftada bir TTGV`ye projedeki ilerleme hakkında bilgi verirler.”

EN BAŞARILI 5 PROJEYE ÖDÜLLERİ 15 NİSAN'DA VERİLECEK

Demolarını tamamlayan öğrenci takımlarını projelerini TTGV tarafından hazırlanan formalara hikâyeleştirerek ve görsellerle anlatarak aktararak bu formları TTGV'nin yariniinsaet.org program web sayfasına ekleyecekler. Programın her döneminde en başarılı projeler bağımsız bir Jüri tarafından seçilerek kamuoyuna açık bir etkinlikte ödüllendirilecek. Dönem başvuru ve değerlendirme takvimi projenin web sayfasında yayınlandı. Bugüne dek 7 ilde, 81 farklı okuldan 216 öğretmen ile 2 bin 120 öğrenciye ulaşıldı. TTGV tarafından ücretsiz olarak sağlanan teknoloji kitleriyle öğrenciler 238 proje fikri geliştirdi. Bağımsız jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 50 finalist belirlenirken bunların içinde en başarılı bulunan 5 projeye ödülleri 15 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek ‘Yarını İnşa Et Ödül Töreni`nde verilecek.

PROGRAMIN HEDEFİ NEDİR?

TTGV “Yarını İnşa Et” programının niçin düzenlendiğini şu şekilde açıklıyor: “Günümüzde ilkokula başlayan öğrencilerin %65`i dijital dönüşümün etkisiyle bugün mevcut olmayan mesleklerde çalışacaklar. Dijital dönüşüm, önümüzdeki 10 yıl boyunca istihdam piyasası ve işgücünde aranan nitelikler üzerinde önemli değişikliklere neden olacak. Dijital dönüşümün gerektireceği yeni becerilere sahip olmayan ve sayıları çok daha yukarılara tırmanabilecek bu gençliğin tüm dünya ile birlikte ülkemiz için de sosyal ve ekonomik açıdan olumsuz sonuçları beraberinde getirme riski bulunuyor. 2023 yılında Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmek, sanayinin rekabet gücünü artırmak ve sürdürülebilir kılmak, üretimde verimlilik ve artışı sağlamak için akıllı üretim sistemlerini hayata geçirmek ve değer zincirinin tüm halkalarında teknolojinin sunduğu imkânlardan faydalanmamız gerekiyor. Bunun için de öncelikle işgücümüzün niteliğini iyileştirmek zorundayız.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir