• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, AK Parti Aile Sosyal Politikalar Başkanlığı'nın düzenlediği "Binbir Renk Tek Millet" Büyük Roman Buluşması'na katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Irkından, teninden veya bir başka beşeri hususiyetinden dolayı kimsenin kimseye üstünlüğü olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Roman kardeşlerimize olan sevgimizi, muhabbetimizi sadece sözde bırakmadık. Ülkemizin çok önemli bir rengi olarak gördüğüm Roman kardeşlerimize yönelik olarak mevzuata yansımış olan uygulamaları ortadan kaldırdık. 2006 yılında, İskân Kanunu'nu değiştirdik ve ayrımcı ifadeleri oradan kaldırdık. Yine aynı yıl, Polis Talimatnamesi'ndeki ayrımcı ifadelerin de kaldırılmasını sağladık. 2009 yılı sonunda ise, Başbakan Yardımcımızın başkanlığında, Türkiye'nin 36 ilinde faaliyet gösteren federasyonların ve derneklerin katılımıyla bir Roman Çalıştayı topladık." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinatörlüğünde 2016 yılında hazırlanan strateji belgesi ve eylem planında yer alan hususların adım adım hayata geçirildiğini belirten Erdoğan, bu çerçevede Roman vatandaşların istihdamına destek olmak amacıyla eğitim seviyelerinin yükseltilmesine ve mesleki beceri kazandırılmalarına yönelik projelerin geliştirildiği ifade etti.

Erdoğan, son 3 yılda istihdama katılmalarını sağlamak için 5 bin 608 Roman vatandaşı mesleki eğitim, kurs ve programlarından yararlanabilmelerinin sağlandığını kaydetti.

"Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğu, geçtiğimiz 15 yılda, daha önce hiç olmadığı kadar ileri seviyelere ulaşmıştır. Her yolculuk gibi, kalkınma ve demokrasi mücadelemizde de karşımıza sürekli çelmeler, tuzaklar, oyunlar çıkıyor" sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomimize saldıranlara sesleniyorum; 15 Temmuz'da, Suriye'de, Irak'ta, daha önceki oyunlarınızda nasıl başaramadıysanız, şimdi de öyle başaramayacaksınız." diye belirtti. (İLKHA)