• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
İşgal ordusu Gazze`ye saldırı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist ordu topçuları Gazze kentindeki Ez-Zeytun Mahallesi'nin doğusunda yer alan direnişe ait bir gözetleme noktasına 15 kez atış yaptı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İşgal ordusu saldırıya gerekçe olarak sınırı geçen işgal ordusuna ait buldozerlere el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendiğini ileri sürdü ve saldırıdan İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Öte yandan Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre, işgal ordusuna ait buldozerlerin bu sabah daha çok araziyi tesviye etmek üzere sınır ihlali yaparak Gazze Şeridi'ne girdi.

Ayrıca siyonist ordunun çeşitli gerekçelerle buldozerlerinin Gazze Şeridi'ne girişini normal hale getirmek istediği ve Filistin direnişinin ise bunu reddederek ihlal ve provokasyon kabul ettiği bildirildi.

Hamas'tan açıklama

Öte yandan İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Fevzi Burhum,  işgal ordusu topçusunun Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişine ait gözetleme noktasına saldırı düzenlemesinin işgal rejiminin yaşadığı şaşkınlık, çaresizlik ve histeri halini yansıttığını söyledi.

Burhum, işgal rejiminin içinde bulunduğu halin sebebinin Büyük Dönüş Yürüyüşü ve ablukayı kırma etkinliklerine Filistin halkının gösterdiği olağanüstü ilgi olduğunu ifade etti.

İşgal güçlerinin saldırısının Filistin halkının direniş ve işgale karşı mücadele azmini, ne kadar kurban verirse versin haklarını geri alma arzusunu artıracağını bildiren Burhum, direniş güçlerinin Filistin halkını korumaya, işgalcilere ve planlarına karşı onu savunmaya devam edeceğini belirtti. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir